dinsdag 31 januari 2012

Kampeerland Kroatië

Gelegen aan de Adriatische Zee, omzoomd met stranden, bestrooid met leuke plaatsen, bekleed met groene heuvels en beboste bergen, is Kroatië een geliefde vakantiebestemming. Ook Avanta komt er graag, omdat je er heerlijk kunt kamperen en omdat er zoveel te doen is. Het relaxte tempo van de Mediterrannée in combinatie met de gastvrijheid van de Balkan laten weinig te wensen over de Avantareiziger.


Het waterrijke Plitvicegebied met zijn azuurblauwe meren en vele watervallen is sprookjesachtig mooi. Ook vrij toeristisch, maar dat nemen we even voor lief. 's Avonds zoeken we de rust weer op door uit te kijken naar een afgelegen kampeerplekje.


Waterval in Plitvice


Overdag trekken we veel de natuur in. Te voet door de bergen, fietsend langs wijngaarden of met een bootje het water op. Het klimaat is heerlijk, zonnig en droog. Er is altijd wel water in de buurt waar je je even lekker kunt opfrissen.


Een wandeling door mooi heuvelgebied



Picknick à la Avanta
OntmoetingDe Kroatische natuur is schitterend en veelzijdig, maar we moeten ook zeker de steden niet overslaan. Split bijvoorbeeld, is een mooie witte stad aan de kust die wel vergeleken wordt met Venetië. Het historische centrum van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst. Maar ook stadjes en dorpen met minder klinkende namen hebben veel te bieden aan sfeer en historie.
Nog een waterval. (Krijgen Nederlanders ooit genoeg van dit verschijnsel?!)Een meer voor ons alleen.
Wist je dat Kroatië meer dan 1000 eilanden telt? Het overgrote deel daarvan is onbewoond. De strandjes waar geen kip te bekennen is heb je voor het uitkiezen. Je voelt je als Robinson Crusoë als je zo'n eiland gaat verkennen!

***

Kroatië is een minder voor de hand liggende vakantiebestemming als Spanje bijvoorbeeld. Maar daarom niet minder de moeite waard! Ontdek het zelf:
hier en hier

Geen opmerkingen: