woensdag 25 maart 2009

jong geleerd, oud gedaan

Kjeld (2 jaar) is de jongste telg van de Avantafamilie. Op dit moment is hij met zijn ouders in Namibië, zijn eerste grote reis. En dat het bloed stroomt waar het niet gaan kan, blijkt wel uit de berichten die we zo nu en dan krijgen:

"Kjeld past zich perfect aan dit kampeerdersleven aan. Hij zwaait al net zo achteloos naar elke passerende auto als Rick, is altijd op zoek naar wild of andere bijzonderheden en wil niet meer op de achterbank zitten maar tussen ons in op de voorbank. Anders ziet hij nooit als eerste wild!"

En uit een mailtje van zijn vader:

"Hij heeft het bijzonder naar zijn zin en is natuurlijk mijn vaste assistent bij het vuurtje poken. Als ik op zoek ga naar hout zit hij rustig een uur op z'n knietjes bij de beoogde vuurplek met een stok in het zand en de stukjes hout te roeren. Verder is hij verbeten op jacht naar spinnen, die hem helaas te snel af zijn. Hij heeft immers geleerd van zijn moeder om die dood te maken (die er zelf nogal bang voor is. E.)! Bij de Kokerbomen kon hij z'n lol op wat daar liepen nogal wat grote, gepantserde exemplaren."

You go, Kjeld! We zijn trots op je.

E.

Geen opmerkingen: