vrijdag 8 juni 2012

Reisleiders op wildkampeer-avontuur in Nederland


Ieder jaar komen de reisleiders van Avanta bij elkaar tijdens de reisleidersdag. Ontmoeting, gezelligheid, elkaar inspireren en tips uitwisselen staan deze dag centraal. 

 Ideale wildkampeerplek: Bos, gras, water en prachtig weer!

Deze keer vond de meeting plaats in Den Haag. Tijdens een heerlijke maaltijd in een Argentijns restaurant (met natuurlijk veel vlees!) hield Gerda Klaver een presentatie over het nieuwe collecte-project van Avanta. Vorig jaar haalde we tijdens de reizen al een prachtig bedrag op voor Stichting Diwa. Dit jaar willen we met elkaar graag het werk van Gerda steunen. Zij helpt gehandicapte kinderen in Guinee Bissau. Dat is hard nodig, want gehandicapte kinderen worden daar vaak verwaarloosd en niet als mens gezien. Je kunt hier meer lezen over Gerda en het project 'Jedidja'.

 Sterke reisverhalen uitwisselen... 

Na de maaltijd vertrokken de reisleiders naar hun wildkampeerplek op een steenworp afstand van Den Haag. Ook in Nederland kan je wildkamperen! Misschien niet zo avontuurlijk als in Noorwegen waar je zelf een mooi plekje kan kiezen, maar toch zeker de moeite waard. Staatsbosbeheer onderhoudt in Nederland verschillende natuurgebieden waar je vrij en in alle rust kunt kamperen.
Klik hier voor meer info over deze campings.


Het prachtige weer zorgde er voor dat sommigen hun matje zo in het gras uit konden rollen.

 Uiteraard was er voor het echte kampeergevoel ook een Avanta-busje aanwezig;-)

Uitgerust en vol inspiratie pakten de reisleiders de volgende dag de step om onder leiding van een agent de binnenstad van Den Haag te verkennen. Vraag er gerust naar tijdens je reis, hij of zij kan je nu een hele hoop interessante wetenswaardigheden over de hofstad vertellen. 



 Meer informatie over de reisleider kun je hier vinden.

Geen opmerkingen: