vrijdag 15 juni 2012

Nieuwe foto-oproep: markten wereldwijd

Turkije
Vorig jaar legden deelnemers aan Avantareizen een prachtige collectie foto's van verkeersborden aan. Dit jaar hopen we op een minstens even mooie collectie foto's van kleurrijke markten over de hele wereld!
Kaapverdië
Op iedere Avantareis kom je markten tegen. De wekelijkse dorpsmarkt met zongerijpte groente en fruit aan de voet van de kerk. Een kamelenmarkt waar van heinde en verre mensen op af komen. Een vismarkt met de wonderlijkste vissen. Een markt is altijd een en al kleur en bedrijvigheid. Het is een plaats om mensen te ontmoeten en een kijkje te nemen in het dagelijks leven. Je ruikt de heerlijke geuren van vers brood en specerijen en de minder aangename luchtjes van vis en dierenpoep. Je kunt er proeven van lokale lekkernijen en griezelen bij een kraam vol vreemde delicatessen.
Colombia
Neem de tijd om te voelen, te proeven, te ruiken, te kijken. Maak een praatje met de boer die vroeg is opgestaan om zijn geiten naar de markt te drijven. Prijs het zelfgebakken, krakend verse brood van de vrouw achter de boerenkar annex marktkraam. Koop wat geurige gedroogde kruiden om mee te nemen naar huis. Maak vooral heel veel foto's. En vergeet niet om die met ons te delen!!! Mail je marktfoto's naar avantareizen.blogspot@hotmail.com

De derde foto is gemaakt door reisleider Aart de Jong

Geen opmerkingen: