maandag 12 januari 2009

het nieuwe Avanta-logo

Het was tijd voor een nieuw logo. Maar het moest wel herkenbaar blijven, want Avanta is nog steeds hetzelfde. Daarom zijn de wereldbol en de vogel er weer in terug te vinden.


Zo vrij als een vogel! De Noordse stern reist net als Avanta ieder jaar de hele wereld over, van noord naar zuid. Het is dus geen toeval dat dit vogeltje de ster is in het nieuwe logo. Net als Avanta, klein maar dapper. Grote afstanden en barre omstandigheden trotserend om op zijn bestemming te komen.



De foto's van deze Noordse sternen zijn genomen op Spitsbergen in juli 2007, door Ies Jr: "De foto van de vliegende Noordse stern is gemaakt terwijl de vogels me aanvielen omdat ik te dicht bij het nest kwam! In Lonyearbyen broeden ze midden tussen de huizen, ze hebben daar dus een dagtaak aan het verjagen van mensen. Ze maken duikvluchten naar je hoofd en als je niet uitkijkt pikken ze zelfs in je hoofd."

Het logo is ontworpen door Styl voor vormgeving, het grafisch ontwerpbureau van Joost Heikoop. Hij heeft meerdere Avantareizen gemaakt en weet dus waar Avanta voor staat. Dat is terug te zien in het ontwerp. Wij zijn er blij mee! We zijn benieuwd wat jij ervan vindt - laat een reactie achter met je mening!


E.

1 opmerking:

snorbaarder zei

Ik vind het wel een ruug logo, maar dat zal vast niemand verbazen.

Groet,

Ies