dinsdag 14 januari 2014

En de winnaar is...

Vorige keer lieten we al weten wie tweede en derde waren geworden met de kaartenwedstrijd. Vandaag de onthulling van -wat ons betreft- het beste Avantaverhaal! Esther stuurde ons een kaart met een prachtig avontuur wat je als lezer helemaal voor je ziet: een groep reizigers in oude vw-busjes, weg van de gebaande paden en dan volgt een leuke ontmoeting... 

Datum: 27/07/’13 Plaats/Land: Wit-Rusland Naam: Esther 
Belevenis: BBQ à la Sergei: Een stop bij een ‘tankstation’ in de middle of nowhere levert begerige blikken op bij de bediende die zich later voor zal stellen als Sergei. Hij ziet zichzelf al met zijn kinders in de volkswagen T3 door de oerbossen rijden en probeert ons rijdende huis af te troggelen van Bartwim, de reisleider. We kunnen ‘m niet missen, maar toch wil Sergei nog zo vriendelijk zijn om ons een plaats voor de nacht te wijzen. 
Eenmaal daar, genietend van ons uitzicht komt hij weer, samen met 3 vrienden, zelfgemaakte wodka, schnapps, zelfgeschoten varkens en zwijnenvlees, spareribs en andere Wit-Russische lekkernijen. ‘Enjoy the life’ roepen ze, en op dat moment genieten wij van het fantastische Avantagevoel; de vrije natuur met horzels en bizons en de enorme gastvrijheid van deze Wit-Russen. Hartelijke en avontuurlijke groet! 
 Esther wint met dit verhaal de kortingsbon van €90,-. Gefeliciteerd!

Maar het was moeilijk kiezen, want we kregen nog veel meer leuke verhalen binnen. Daarom hier nog een aantal eervolle vermeldingen:
Datum: 15-03-'13 Plaats/Land: Griekenland Naam: Willeke en Marleen
Belevenis: Onderaan de Olympus krijgen we van een oud Grieks baasje om de beurt een hapje van z'n taart. Daarna sigaretten uitgewisseld en foto's gemaakt. Hij sprak een klein beetje Engels omdat hij voor zijn werk vaak op zee was. Hij was ook in Rotterdam geweest. Waarom maar 1 kaartje? ;-) we hebben nog véél meer leuke dingen meegemaakt. Thanks Avanta! Voor al die leuke ervaringen. Geweldig! 
Datum: 22-08-2005 Plaats/Land: Iran Naam: Heintje 
Belevenis: In een drukke bus die door Teheran (Iran) reed zei een mevrouw die ik echt niet gesproken had, vlak voordat ze uitstapte: "God bless you". Dat zette me wel aan het denken.
Deze wens spreek ik nu uit in jullie richting.  
Datum: 09-07-'13 Plaats/Land: Duitsland (terugreis Noorwegen/Zweden) Naam: Marianne 
Belevenis: Samen met mijn reis/slaapmaatje gingen we op zoek naar een 'goede' wc. Haha! Het was donker en mijn maatje wilde gaan zitten. Een grote gil.... was ze met haar billen in de brandnetels gaan zitten. Haha! 

Bedankt voor al jullie leuke verhalen. We hebben ervan genoten!

Geen opmerkingen: