woensdag 2 oktober 2013

Villa Avanta!

Wildkamperen met Avanta betekent niet per definitie dat je in een tent slaapt. Regelmatig worden groepen bij mensen thuis uitgenodigd om daar de nacht door te brengen en als je naar Noorwegen gaat; dan zou het zomaar kunnen dat je in één van de drie  legendarische Avanta-villa’s overnacht.
Het begon ruim 20 jaar geleden met een oude, leegstaande houtzagerij in het zuiden van Noorwegen. Tijdens een rondreis door Scandinavië stuitte Ies sr. op dit gebouw en besloot er samen met zijn groep de nacht door te brengen. Dat beviel zo goed dat hij er ieder jaar weer terug kwam en ook andere reisleiders tipte over deze luxe uitvalsbasis. De villa heeft een prachtige ligging aan een fjord, er is veel groen omheen en het huis is van alle gemakken voorzien;-). Inmiddels hebben hier al honderden Avanta-gangers de nacht doorgebracht. Dat bleek ook wel toen we een oproep op facebook plaatsen om foto's in te sturen.  Kijk maar even mee.

Op verschillende plaatsen hangen bordjes om aan te geven dat dit toch echt Villa AVANTA is.

De Villa ligt goed verscholen tussen bomen en struikgewas.

Er staat een luxe bank die je 's avonds natuurlijk prima bij het kampvuur neer kunt zetten.

En dit is de voortuin. Het ijskoude water is ideaal om je 's ochtends mee te wassen!



Over het uitzicht valt niet te klagen.

  Hoeveel Avanta-gangers zouden hier al geslapen hebben?


Boekje lezen, een bad nemen, genieten van het uitzicht... bij de Villa kan het allemaal!

Gezelligheid!

's Morgens vroeg schijnen de eerste zonnestralen door de kieren van het huis naar binnen.

Er zijn genoeg slaapplaatsen!

 Binnen wordt het lege huis omgetoverd tot keuken, slaapzaal, kapsalon...

...wasserette, kerk...noem maar op!

We zouden bijna vergeten dat het oorspronkelijk een houtzagerij is:-)

Van zo'n omgeving wordt je heel creatief. Op de muur prijkt deze prachtige bloem, met hier
 'nog maar' een paar namen.

Dezelfde bloem, maar dan een paar jaar later!



De lijst met namen blijft groeien.

Maar soms ontbreekt het een groep aan stiften en moet je iets anders verzinnen om je bezoek te vereeuwigen. Dit houtsnijwerk is afgelopen zomer door een paar creatievelingen gemaakt en kreeg een prominente plaats in de Villa.

Deze foto kregen we opgestuurd van deelnemer Arian. Zoals je ziet is dit weer een andere Villa. Want inmiddels zijn er maar liefst drie huizen waar onze groepen regelmatig overnachten. Op de Hardangervidda, in een prachtig toendra landschap, staat villa nummer 2 (daar hebben we nog geen foto's van. Laat het ons weten als jij ze wel hebt!) en deze villa - nummer 3 dus -, ook een oude houtzagerij, staat vlakbij de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhoppingen.

Heb je nog nooit in deze legendarische huizen geslapen? Dan wordt dat hoog tijd natuurlijk. Volgend jaar zomer hopen we weer verschillende reizen naar Noorwegen aan te bieden dus houd het in de gaten!

Met dank aan Martine, Jan Paul, Carla, Leandra, Marleen en Jaco voor de gave foto's! 


Geen opmerkingen: