dinsdag 17 juli 2012

Tips voor gezelligheid tijdens een lange reis


Wie op vakantie veel wil zien zal ook veel moeten reizen. Naar een all-inclusive resort en vervolgens weer terugkeren zonder ook maar iets van het land gezien te hebben; dat is niks voor Avanta! Daarom proberen we in de tijd die we hebben zoveel mogelijk te zien zonder dat we hele dagen in de auto hoeven te zitten. Maar soms ontkom je er toch niet aan om flink wat kilometers te maken. Hetzij met het vliegtuig, de auto, de trein, de boot enz. Tijdens het reizen zie je natuurlijk een hoop moois om je heen dus vervelen is sowieso niet nodig. Maar voor de afwisseling hier wat tips hoe je je tijdens een lange rit kunt vermaken.

Even genieten van de omgeving voordat de reis weer verder gaat

- Samen een spelletje doen is altijd gezellig en een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Bij boekhandels of speelgoedwinkels kun je vaak reisvarianten van diverse gezelschapspellen vinden. Kolonisten, Rummikub, Mastermind en zelfs Monopoly zijn allemaal spellen die verkrijgbaar zijn in een klein reisformaat. Niet allemaal geschikt voor in de auto, maar eventueel ook leuk om 's avonds na het eten te spelen. 
 Spelletjes in 'reisformaat' 

- Er zijn een hoop spelletjes te bedenken waar je maar weinig voor nodig hebt en die heel leuk zijn om te doen. Maak bijvoorbeeld een stapeltje kaarten met vragen, bijvoorbeeld: Wat zou je graag willen bereiken? Waar heb je spijt van? Wie is je grote voorbeeld? enz. Trek om de beurt een kaart en beantwoord de vraag. Zo onstaan vaak interessante gesprekken! Vergelijkbaar is het spel 'kaarten op tafel'.
Wat ook leuk is: neem om de beurt een bekend persoon in gedachten en laat de anderen raden om wie het gaat door alleen te antwoorden met ja en nee.
Of ga samen een spannend verhaal schrijven. Reiziger 1 schrijft een paar zinnen en geeft het papier door aan reiziger 2. Die gaat op zijn eigen manier verder met het verhaal en zo blijf je het verhaal doorgeven totdat iemand een slot schrijft. Klinkt misschien kinderachtig, maar het levert gegarandeerd een hoop lol en een verrassend verhaal op!
 
- Weerwolven is ook een heel geschikt spel voor in de auto; al op diverse reizen werd dit spannende spel tot in de treuren gespeeld bij het kampvuur. Kijk uit, want op een gegeven moment vertrouw je niemand meer… 

- Neem wat interessante tijdschriften mee waar ook de rest van je reisgenoten in kunnen lezen. Een mooi boek kan natuurlijk ook, maar je uren afzonderen omdat je aan het lezen bent is misschien wat minder gezellig.

- Behoefte aan wat meer leven? Ga samen liedjes zingen! Om de beurt kies je een 'verzoeknummer'. (Als er reisgenoten geërgerd gaan kijken en oordopjes in hun oren stoppen is het tijd voor iets anders:) 

- Werk met de hele groep aan een leuk reisverslag voor later. Iedere dag kan een andere deelnemer een stukje schrijven of je schrijft afzonderlijk allemaal een paar regels. Als een persoon alles later uittypt heeft iedereen een leuk aandenken aan de reis. De combinatie van je eigen herinneringen en die van je reisgenoten maken het extra leuk. 

Niet verboden, wel een beetje ongezellig: tijdens de reis muziek luisteren op je ipod of mp3-speler. Lees daarover ook deze blog


 Leuke ontmoetingen tijdens de reis

Geen opmerkingen: