vrijdag 25 mei 2012

Reisleider Coen heeft nogal een domme naam

Coen met een oude Masai
Onze neef Coen Wisse verkeert voor de duur van vijf maanden in Kenia. En daar heeft hij het prima naar zijn zin: "Wat een prachtig land is dit! En wat een prachtige mensen. Waar kom je nu iemand tegen die ongegeneerd een muntje in z’n broekzak stopt dat jij net daarvoor per ongeluk voor zijn neus hebt laten vallen? Gewoon omdat het kan, zeg ik dan maar! En dan oppassend dat ik niet in een slappe lach verzeild raak!"

Andersom vindt men Coen ook een bezienswaardigheid, je ziet tenslotte niet elke dag een mzungu (blanke): " De mensen (en vooral de kinderen) vinden je een zeer interessant object. Dit bleek wel toen we eenmaal op de school waren aangekomen. Tientallen blikken keken verwonderd naar me op toen ik de klas binnenliep. Eerst enigszins onzeker, later wat meer ontspannen en zo nu en dan kwam er een lach tevoorschijn. Pas toen ik mijn naam op het bord schreef schaterde de klas het uit van het lachen. Wie heet er nou Coen! Waarschijnlijk is dit nogal een domme naam. Prima, weet ik dat ook weer."

Coen op werkbezoek bij een school
Coen loopt vier maanden stage en daarna zet hij de pet van Avanta-reisleider op. We vroegen hem of hij al leuke plannen heeft voor die reis en kregen per kerende e-mail een lijst toegestuurd. Een lijst die ons acuut doet zwelgen in zelfmedelijden, want wij kunnen niet mee. Zo hebben zijn Masai-vrienden hem al uitgenodigd om met de hele Avantagroep langs te komen voor de lunch, die zal bestaan uit een zojuist geslachte geit. Verder staan er verschillende wildparken op het programma, waaronder (waarschijnlijk, het niet zo bekende, maar prachtige) Meru National Park, met uitzicht op Mt. Kenya. Kamperen aan een van de noordelijk gelegen meren in de Rift Valley met uitzicht op honderden, danwel duizenden flamingo's, giraffen, zebra's en ander wild gespuis. Verse thee kopen op een van de vele theeplantages. Een dansje doen op de evenaar. Waterpijp roken in Mombassa of ergens waar het minstens zo goed toeven is. Als het even kan een duik in de Indische Oceaan (met snorkeluitrusting uiteraard) en nog veel, veel meer.

Het goede nieuws is: jij kunt nog mee op deze reis - meld je snel aan! En lees meer over de belevenissen van Coen op zijn waarbenjij.nu pagina., zeer aan te bevelen.

Geen opmerkingen: