donderdag 28 mei 2009

een uitdaging voor Ies Sr.

Weinig mensen hebben meer reiservaring dan Ies Sr. Inmiddels is hij in alle landen (plus Antarctica) geweest. Veel landen, zoals Zuid-Afrika, Turkije, Rusland, etc. en alle Europese landen bezocht hij meer dan eens of zelfs tientallen keren. Reizen verveelt nooit. Maar op een gegeven moment is het niet meer nodig om iedere reis uitgebreid voor te bereiden. En spannend vindt Ies Sr. het meestal ook niet.

Dat was deze keer anders. Vorige week vrijdag vertrok er een reis die zelfs hij avontuurlijk vond en “een uitdaging” noemde. Waar ging deze bijzondere reis dan naartoe?

Naar de Democratische Republiek Congo. Een enorm land (69 x Nederland) middenin Afrika, waar toeristen een vrijwel onbekend verschijnsel zijn. Dat willen de Congolezen graag veranderen (toeristen brengen geld mee en daar hebben ze ernstig gebrek aan in Congo) en daarom hebben zij een minister van toerisme. Deze man heeft onze reizigers met open armen ontvangen en direct uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Dit zou de reis wel eens een stuk eenvoudiger kunnen maken. Wanneer de minister de groep voorziet van uiterst gewichtige documenten met veel stempels, kan dat veel deuren openen en corrupte neigingen bij allerhande ambtenaren de kop indrukken.

We zijn benieuwd naar de avonturen die ze ongetwijfeld gaan meemaken en houden jullie hier op de hoogte!

PS. Omdat het begin dit jaar onrustig was in Congo, kregen wij de vraag of het wel veilig was om ernaartoe te gaan. De onlusten speelden zich af in het noordoosten van de DRC, de reis gaat naar het zuidwesten. Om deze reden niet gaan is te vergelijken met niet naar Spanje gaan omdat het rommelt in Polen… zie onderstaand kaartje.


E.
kaartje 1: Democratische Republiek Congo
kaartje 2: DRC over Europa

1 opmerking:

Anthonie zei

Goeie blog!

Enorm leuk om mensen met
' gevaarlijke landen verhalen ' soms te verassen met die vergelijkingen van oppervlaktes en afstanden!!