zaterdag 25 april 2009

Veel reizen + rare hobby = verdacht!




De vele reizen die Ies Goedbloed Sr. maakt, brengen hem soms in de problemen. Zo werd hij onlangs door een paar Australische douanedames, nadat deze in zijn paspoort gekeken hadden, meegenomen voor een verhelderend gesprek. Aan de hand van de stempels in zijn net nieuwe (!) paspoort meenden ze een echte drugskoerier te pakken te hebben. Waarom maakten deze stempels Ies Goedbloed zo ‘verdacht’?

In de enkele maanden dat Ies zijn paspoort had was hij al twee keer in New York geweest, twee keer in San Juan (hoofdstad van Puerto Rico), een keer in Los Angeles, een keer in Amsterdam en ook nog eens op de Britse Maagdeneilanden. Wat bleek? Deze mix maakt de perfecte route voor een internationale drugsdealer.

Vanuit Zuid-Amerika worden veel drugs naar eilanden als de Britse Maagdeneilanden en Puerto Rico getransporteerd. De drugs die niet in een keer naar Puerto Rico zijn gebracht, worden vanuit andere Caribische Eilanden naar Puerto Rico getransporteerd.(met zeilboten, dit is dan ook precies wat Ies Sr. in het Caribische gebied deed: zeilen.) Puerto Rico is een vrijstaat van de USA. Drugsnetwerken gebruiken het dan ook vaak als springplank naar de USA. Je wordt namelijk niet meer streng gecontroleerd als je van daaruit naar de USA gaat. De meeste drugs die de USA binnenkomt gaat, je raadt het al, richting New York en LA. Als je dan ook nog eens uit Nederland komt en daar bovendien in de drugshoofdstad van de wereld verblijfd, dan is het wel duidelijk: deze persoon is zeer verdacht.

Daarom besloten de douaniers de arme man met een extra controle lastig te vallen. Nadat Ies de zaak had uitgelegd, geloofden ze hem wel half om half, maar toch ging zijn rugtas nog even door de scanner. Op het scherm verschenen plots vier zakjes met daar spul van korrelige aard!! Dit was natuurlijk de klap op de vuurpijl. Het backpack werd leeggehaald, de vier zakjes kwamen tevoorschijn. Maar het rook nu niet bepaald naar drugs of zoiets dergelijks. Ook de honden die er aan hun haren bijgesleept waren hadden geen enkele interesse in het spul. Aan het slot van deze ellende diende Ies dan ook zijn nieuwe hobby uit te leggen: het verzamelen van zand dat van ‘all over the world’ komt…
Ziehier het resultaat van een jaar verzamelen.


Dit is het bewuste zand dat voor coke werd aangezien.

De hele collectie, met op de achtergrond de geconcentreerde fotograaf.

P.

Geen opmerkingen: