donderdag 27 september 2018

Van Katwijk naar Kaapstad per 4x4


Reisleider Mart vertrok in juli met zijn kersverse vrouw voor een unieke reis. Met hun witte krachtpatser, een Toyota Landcruiser, reizen ze van Katwijk naar Kaapstad. In deze blog een korte impressie van hun avontuur. Word jij hier enthousiast van en wil je een stuk met hen meereizen? Dan kan!  >>> 11 dagen Oeganda en Rwanda
 

Mart: ‘Als fervente Avantareizigers houden wij van avontuur, het leven in de natuur, eten vanuit de kofferbak, het in slaap vallen met uitzicht op de sterren en het thuis komen met enorm veel mooie verhalen. En doordat we een 4x4 hebben, bereiken we plekken waar andere reizigers niet kunnen komen. Bijzonder om te zien als mensen uit hun hutjes tevoorschijn komen omdat er een auto voorbij komt en om in echte ongerepte natuur te zijn! We hebben al heel veel zeer gastvrije mensen ontmoet. We worden vaak uitgenodigd om te komen eten, te slapen, te drinken en vrolijk met hen te zijn. Wat zie je dan veel van de cultuur en het land waarin deze bijzondere mensen wonen. Deze ontmoetingen zorgen ervoor dat een land en hun verhalen je bijblijven. Zo krijg je bij de één ‘s ochtends om 11 uur zelfgemaakte Rakja (alcohol) te drinken en bij de ander ‘s avonds versgebakken brood en koffie van zelfgebrande koffiebonen. De ene nacht slapen we bij een moslim thuis die vier verschillende vrouwen getrouwd heeft en de andere nacht slapen we heerlijk in de woestijn bij de bedoeïenen die ons vol trots hun gevonden goudklompjes laten zien. 

 
Onderhandelen
In Afrika leer je onderhandelen. Je onderhandelt over je dagelijkse groenten en fruit, over brood en zelfs je drinken in de supermarkt. De benzine en de wisselkoers van de lokale valuta zijn ook aan onderhandelingen onderhevig, maar we werken niet mee aan platgetreden toeristen-dingetjes. Als mensen merken dat we reizigers zijn, geven ze ons al sneller een eerlijkere prijs. En anders blijven we stug volhouden en geeft de volgende persoon ons echt waar voor ons geld. Zo vonden we bijvoorbeeld een local aan de rode zee die met ons ging snorkelen en met veel geluk konden we zelfs met dolfijnen zwemmen. Wat een gave herinnering is dat! 

Panpizza
We hebben een eigen keuken in onze kofferbak. We koken op benzine en hebben vier pitten en een koelkast tot onze beschikking. Omdat we een jaar lang weg zijn, nemen we niet genoegen met een bord macaroni en nasi (dat eten we ook zeker), maar maken we zelf pizza in de pan of bakken een cake op onze Colemanbrander. Wie weet heb jij nog goede ideeën over wat we tijdens onze reis kunnen maken?! 


Goede start
Mensen die vaker met ons gereisd hebben, weten dat wij ‘s ochtends eerst beginnen met een stevig ontbijt zoals wentelteefjes, eieren of pannenkoeken. Natuurlijk ontbreekt zelf gezette koffie niet. De zon is al vroeg op dus ook wij proberen met de zon overdag mee te reizen. Zo hebben we ‘s avonds nog heerlijk de tijd om te genieten van een kampvuur en biertje en kunnen we moe en voldaan ons bed in. Uitgeput van de warmte en van veel waardevolle ontmoetingen. Uitgeput van de mooie natuurverschijnselen en van weer een gewone ongewone dag. Want met reizen weet je nooit welke avonturen je te wachten staan.
Wil je uitgebreide reisverhalen van ons teruglezen dan kan dat via Facebook of Instagram via Kattukkersonthemove’.


Geen opmerkingen: