woensdag 4 juli 2018

Een update over Pasha

Eind deze week vertrekken de eerste zomerreizen van Avanta. Zoals je in de infobrief en op deze blog hebt kunnen lezen, wordt er tijdens de reizen gecollecteerd voor Pasha en voor de zomerkampen van Kom Over en Help. Zo kort voor de zomer nog even een update over dit kleine meisje, dat dankzij het geld dat opgehaald wordt naar de dagopvang kan. In Moldavië kwijnen deze kinderen meestal weg, ergens op een armoedig flatje, zonder dat ze therapie of zelfs maar gezondheidszorg krijgen. Supermooi dus, dat Pasha wél naar de dagopvang kan gaan. Help jij mee om daaraan bij te dragen? Bedankt alvast!

Pasha met haar moeder

'Pasha heeft inmiddels helemaal haar eigen plekje op de dagopvang gekregen. De andere kinderen vinden het geweldig dat Pasha bij hen is. Ze zien haar als hun kleine zusje… Moeder Natalia is erg blij dat Pasha naar de dagopvang kan en, naast de therapie die ze krijgt, ook samen met andere kinderen kan 'spelen'. Ook is ze erg dankbaar voor de hulp en liefde die ze als gezin krijgen. “Heel hartelijk dank voor de zorg en liefde voor ons. Ik voel me erg gezegend dat mijn kind de mogelijkheid krijgt om naar de dagopvang te gaan. Soms vind ik het ook moeilijk omdat Pasha ziek is. Maar elke dag wil ik toch ook weer zien als een nieuwe start”, aldus moeder Natalia.
De komende tijd gaat het gezin voor een korte periode naar de grootouders van Pasha. In Moldavië kunnen de temperaturen in de zomer flink oplopen en in de flat waar Pasha met moeder en broertje woont, is het nauwelijks te harden.'

Pasha (in de maxicosi) met de andere kinderen van de dagopvang
PS. Volg Kom over en help op social media!

Geen opmerkingen: