woensdag 2 maart 2016

Gastvrij Zuid-Amerika - fotoverslag van een deelnemer

Deelnemer Roos laat ons meegenieten van de Avantareis door Argentinië, Uruguay en Brazilië: "Zomaar enkele belevenissen van een avantagroep ‘Zuid-Amerika reizigers’! Genieten van een ondergaande zon, slaapplek zoeken, tent opzetten bij mensen op het erf, zien hoe de maan opkomt, zittend op je driepootkrukje turen naar vallende sterren, genieten van de vuurvliegjes, of worden binnengehaald bij mensen thuis om daar het weekend te vertoeven."

Arbeiderswoning op een estancia in Argentinië, waar we een weekend logeerden

Opkomende maan

We worden opgehaald voor een rondrit over het landgoed

Koken op het erf bij een boer in Uruguay, beschut tegen de wind
Let op de thermoskan onder de arm: overal waar je komt in Uruguay zie je mensen met ‘mateando’ (mate). Behendig lopen de ‘mate’-drinkers met een thermoskan onder hun linkerarm en een speciale mate-kop in hun linker hand. Je komt ze zo overal tegen in het winkelcentrum of de speeltuin, aan de boulevard, op de fiets, of op kantoor. Er is geen plek in Uruguay ‘mate-vrij’. ‘Mate’ is een soort thee, afkomstig van de mateplant. Deze ‘thee’ bestaat uit een mengsel van gedroogde en gezeefde versnipperde groene blaadjes, de yerba. Men drinkt de ‘mate’ uit een speciale kop, gemaakt van kalebas. Deze kop wordt voor driekwart met yerba gevuld en vervolgens bijgevuld met heet water. Met een metalen filterrietje, de bombilla, wordt de ’mate’ naar binnen geslurpt.

Ons tentenkamp bij de boer

1 struisvogelei is toch veel handiger dan 12 kippeneieren!

Zo'n ei soldaat maken is wel even anders dan een kippenei...

Plattelandsleven

We zwaaien onze gastheer uit en reizen weer verder


Gaucho's met hun vee

Het stortregent, dus we moeten creatief zijn. Een verlaten restaurant levert ons een afdak voor de tenten en een douche in de vorm van een kapotte dakgoot.

Iguazu Falls

Opfrisser
We verblijven in Brazilië een weekend bij Carlos en Maria, die een maaltijd voor ons klaarmaken op het dakterras van hun huis



We gingen naar een plaatselijke kerk, waar we werden toegesproken en ons een zegenbede werd toegezongen. Een bijzondere ervaring! Klik hier voor een filmpje.

Er komen nog meer gasten, en we hebben een fantastische avond met elkaar.

Als we al op bed liggen, krijg ik dit appje van hen

Kamperen in Rio de Janeiro, ook dat kan. Middenin een woonwijk, in de speeltuin.

Roos: "Van al deze belevenissen wordt een mens blij, zowel de reizigers als de lokale bevolking! Dit zijn ervaringen die beide niet snel zullen vergeten."

Ervaringen als deze zijn niet te plannen, en daarom moet je bij Avanta zijn! Zonder gedetailleerd reisplan kun je flexibel zijn, ingaan op spontane uitnodigingen en unieke kansen grijpen. Dit verslag laat maar weer eens zien dat je dan de mooiste dingen meemaakt. Bedankt, Roos!

Geen opmerkingen: