donderdag 24 maart 2016

Antarctica!

Avanta komt overal, dus ook op de zuidpool! Reisleider Caroline doet verslag van misschien wel de mooiste reis die je op deze wereld kunt maken.

Antarctica. Dit continent is niet te beschrijven. Foto’s geven de schoonheid niet voor de volle 100% weer… Hoe dan deze blog vullen? Ik ga mn best doen, want het was werkelijk waar het allermooiste en meest fascinerende landschap wat ik in mn (reis)leven heb mogen zien! Nadat we last-minute op de boot waren gekomen, begon onze overtocht van ruim 1,5 dag over de drake passage. We hadden mazzel met het fenomeen ‘drake lake’, nagenoeg geen wind waardoor we makkelijk ons eten binnen konden houden. 1,5 dag lang water… zover als je kijken kan.


Na deze overtocht begon ons Antarctica avontuur echt! Het streven was twee keer per dag aan land. Wat je dan te zien krijgt is prachtig, bijzonder en alleen hier te zien! Zeeolifanten, leopard seals, zeeleeuwen en zeehonden, verschillende soorten pinguïns, orka’s, bultruggen en prachtige landschappen!




Duizenden pinguïns: aan het broeden, hun kleintjes warm aan het houden en hun kleintjes aan het voeden.




Daarnaast genoeg sneeuw en ijs te zien :-)! Hele plateaus kwamen voorbij drijven. Indrukwekkend om te zien hoe hoog en hoe groot ze kunnen zijn (een plateau was 22 km lang!) en sommige stukken ijs zijn al snel 40 meter hoog. De boot verdwijnt erbij in het niet…




De straat van Lemaire bij strakblauwe lucht, waardoor de weerspiegeling prachtig is!



Een leuke herinnering was de dag sneeuw. Aan land liepen we omhoog de berg op… terug was het pad te glad zodat we glijdend naar beneden moesten.



Het hoogtepunt voor mij deze reis was eerste kerstdag tijdens het diner. We zaten voor onze eerste gang aan tafel toen van alle kanten ‘Whales!’ werd geroepen. Letterlijk iedereen vloog naar buiten want er was niet een bultrug te zien… maar wel een stuk of twintig. Zo… hoppa, naast de boot! Lekker visjes vangen :-D En dat wel vijf kwartier lang.



Na 14 dagen eindigde dit prachtige avontuur aan wal in Ushuaia. Je moet een goed gevulde portemonnee meenemen om op de boot te komen, maar dat was het waard! Een aanrader voor iedere reiziger die zijn zintuigen wil prikkelen met dingen die hij (of zij) nog niet eerder gezien heeft!

De Avantagroep

Geen opmerkingen: