donderdag 21 januari 2016

hello and goodbye - nieuwe sponsoractie 2016

Vorige maand vroegen we jullie om mee te denken over een nieuwe sponsoractie, waarvoor tijdens de Avantareizen geld ingezameld zal worden. Daar hebben we heel wat reacties op gekregen en een keuze maken viel niet mee! Stuk voor stuk hartstikke mooie doelen, die het allemaal waard zijn om gesteund te worden.

Uiteindelijk hebben we besloten om in 2016 te collecteren voor Stichting Hulp Vervolgde Christenen, en dan met name voor hun projecten in India. Deze stichting werd voorgesteld door Berdien Kloosterman, die in 2016 voor drie maanden zelf naar India zal gaan, om voor HVC te werken. Dit vertelt Berdien hierover:

Berdien
"Ik zal voor 3 maanden naar zowel noord als zuid India gaan om twee lokale projecten te bezoeken. Beide projecten zijn opvangtehuizen voor vrouwen en meisjes. Vrouwen en meisjes hebben in India een moeilijke positie. Uithuwelijking, verkrachting, onthouding van onderwijs en ontwikkelingsmogelijkheden zijn aan de orde van de dag. Ook staat India bekend om het kastenstelsel. Het kastenstelsel is afgeschaft maar zit nog steeds in de manier van leven. Hierdoor wordt nog steeds de arme bevolking, met name meisjes, geweigerd op scholen. De opvangtehuizen vangen vrouwen en meisjes op die wees zijn of worden buitengesloten in het gezin en daardoor geen kans hebben in de maatschappij. Veelal zijn het dochters van vermoorde christenen en zijn zij emotioneel beschadigd. De volgende activiteiten hoop ik hier onder andere te gaan doen: de kinderen individuele aandacht geven door spelletjes/sport activiteiten, gezondheidsvoorlichting geven o.a. over hygiëne, mogelijk een schoonmaakactie houden in het opvanghuis. En voor de organisaties zullen we foto's maken van sponsorkindjes. Het is lastig om vanuit Nederland de activiteiten al heel concreet te maken. 'Be ready voor anything' is mijn motto."

Lees op de projectenpagina van HVC welke projecten de stichting nog meer onderneemt om de vervolgde christenen in India te steunen en om te evangeliseren. Over een aantal maanden zal Berdien meer vertellen over haar werk en ons foto's laten zien.

Frank van der Maas heeft alle gulle Avantareizigers heel hartelijk bedankt voor het mooie bedrag dat we eind 2015 over konden maken naar CBR Effata. Het geld zal gebruikt worden voor de dovenschool en de leerlingen daar.

Geen opmerkingen: