maandag 3 november 2014

Waar slapen we vannacht? Deel II: kampeerreis Oekraïne

Tijdens een kampeerreis breek je 's ochtends je tent af, raap je je slaapspullen bij elkaar en gooit de boel weer in het busje; niet wetende waar jullie 's avonds je kamp weer op zullen bouwen.
Om je toch een idee te geven hoe die kampeerplekken eruit kunnen zien, maakte Margreeth en Matty een reportage van hun slaapplaatsen. De foto's zijn gemaakt tijdens hun Avantareis door Oekraïne afgelopen zomer. 

Ps. En zo veelzijdig kunnen de slaapplaatsen tijdens een verre reis zijn. 

Dag 1: (Bijna) iedere ochtend wakker worden door de zon: een ultiem gevoel van vrijheid.

Dag 2: Een vredig plattelandsplaatje uit Oekraïne. Schijn bedriegt: de muggen schenen behoefte aan een feestmaal te hebben.

Dag 3: De kampeerplek wordt uitvoerig getest op obstakels en oneffenheden. Pas als we zeker weten dat we vlak en glad kunnen slapen, gaan de haringen de grond in..

Dag 4: Een heerlijke plek langs de rivier, kampvuur dat een heel weekend smeult en prachtig weer.. Kortom: genieten!

Dag 5: Vandaag staan we op dezelfde plek als gisteren, wat heerlijk om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang, zonder te hoeven denken aan het opzetten van de tenten. 

Dag 6: Onderweg naar de top van Mount Hoverla (de hoogste berg in Oekraïne) nemen we genoegen met 3 tenten voor 8 personen en bagage. Lekker knus dus!

Dag 7: Denk je heerlijk rustig bij een local in het land te kunnen overnachten, blijkt 's morgens dat je op een bouwplaats staat.

Dag 8: De laatste dag in Oekraïne bivakkeren we onder de rook van de stad L'viv. In de verte zien we de hoogbouw al, maar het is er hier niet minder mooi om!

Dag 9: Na een lange nacht al rijdend in het busje doorgebracht te hebben, onder het genot van de striemende regen op het dak en een voorspoedige grensovergang naar Wit-Rusland, slaan we 's morgens voor een paar uurtjes onze tenten op voordat we verder Wit-Rusland inrijden.

Dag 10: Heerlijk aan de rand van de Prypjat-moerassen de tenten opgeslagen en even tijd voor onszelf: haren worden gewassen, boeken komen uit de tassen en na een heerlijk bakje koffie of thee zoeken we voor het eerst (en het laatst) deze vakantie al om 21:00uur onze slaapzakken op.

Dag 11: Omdat bivakkeren midden op de schietbaan van een Russisch militair oefenterrein ons niet bevorderlijk leek voor onze nachtrust, besluiten we toch iets verder van de schietbaan ons kamp voor vannacht op te slaan.

Dag 12: Om half 4 's nachts een kampeerplek zoeken blijkt toch niet zo heel makkelijk. We moeten met onze slaperige hoofden zelfs de bus nog los duwen. Na een voetverkenning van enkele heren vinden we een open plek in de Poolse bossen en bouwen we diep in de nacht ons onderkomen op. 

Dag 13: Tja, daar sta je dan om 22:00uur.. Er mag hier niet gekampeerd worden wordt ons door meerdere mensen verteld. Maar het is hier schitterend dus we laten ons niet verjagen: met z'n allen de bus het bos induwen, in het aardedonker de tentjes opzetten, fluisterend nog even wat drinken en dan snel naar bed om morgen voor zonsopkomst weg te kunnen zijn...

Dag 14: De sterrenhemel met vallende sterren is deze avond té mooi om in onze tenten te kruipen en we besluiten om met elkaar een nachtje in de open lucht door te brengen.

Dag 15: En toen was het alweer de laatste dag van de vakantie. Nog één keer een hobbelig zandpad afrijden op zoek naar een plekje, nog één keer de taken verdelen voor het koken/tenten opzetten/ hout sprokkelen.. Een heerlijke avond rond het kampvuur en dan zit deze heerlijke vakantie er al weer op...


Bedankt Margreeth en Matty, voor deze leuke fotoreportage!

Geen opmerkingen: