donderdag 3 januari 2013

‘We blijven pionieren en zoeken weer nieuwe bestemmingen op’


Een nieuw jaar met weer een hoop bijzondere reizen. Hoewel we inmiddels alle landen ter wereld bezocht hebben, zitten er ook dit jaar weer nieuwe bestemmingen in ons assortiment. Daarnaast bestaat Avanta 30 jaar en hopen we weer een nieuw goed doel te steunen.
Falklandeilanden, Andamanen en Palawan
Nieuw in 2013 is de reis naar de Falklandeilanden. Ies senior: 'Dit is een zeer bijzondere eilandengroep voor de kust van Argentinië. In de jaren ’80 en ’90 was deze eilandengroep veel in het nieuws vanwege de oorlog tussen Argentinië en Engeland die beiden menen dat de eilanden hun eigendom zijn.' Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer de helft van Nederland, maar er wonen slechts 2000 mensen. Tijdens deze reis kun je dus veel ongerepte natuur verwachten. 'De natuur en het klimaat hebben wel iets weg van Noorwegen. Je ziet er veel fjorden en ook is het er vaak winderig.' In combinatie met Chili belooft dit een bijzonder gevarieerde reis te worden.

Argentinie blijft beweren dat de Falklandeilanden hun eigendom zijn. Daarom zie je bij iedere grensovergang dit bord.

Ook hopen we voor het eerst naar de Andamanen te gaan. Ies: 'Dit is een bizar interessante eilandengroep in de Golf van Bengalen. Hier vind je bijvoorbeeld de oudst bewoonde dorpen ter wereld die nooit verplaatst zijn. En in het noorden wonen nog echte inheemse stammen die in hun blootje lopen en van de jacht leven. In de jaren ’90 heeft een jongen geprobeerd om deze wilde mensen  te bezoeken, maar hij werd met pijlen beschoten.' Nieuwsgierig wat je hier nog meer kunt verwachten? Lees dan de reisbeschrijving op onze website!
Verder gaat er een reis naar Palawan, een eiland dat bij de Filippijnen hoort. Een heel rustig, maar schitterend eiland. (Meer info over deze reis staat binnenkort op onze site!)

Palawan - een nieuwe bestemming voor Avanta
Avanta-klassiekers
Natuurlijk hebben we ook weer de echte klassiekers zoals
Noorwegen, Zuid-Afrika en Centraal-Amerika in ons assortiment. En Sri-Lanka is terug van weggeweest. 'In 2012 zijn we hier voor het eerst na 17 jaar weer geweest. Vanwege de oorlog tussen de Tamil Tijgers en Singalezen was het al die tijd onveilig', vertelt Ies. 'Australie en Nieuw-Zeeland hebben we steeds vaker in ons reisprogramma staan omdat we daar echt onderscheidend zijn van andere reisorganisaties. We kamperen in gebieden waar amper toeristen komen. Backpackers zoeken allemaal dezelfde plaatsen op en wij bewandelen de ongebaande paden.'

De kampeerreizen naar Noorwegen zijn al jaren een succes

Trends

De laatste tijd is er veel vraag naar reizen naar Afrika en Oost-Azië. Volgens Ies kun je de vraag naar Azië verklaren doordat het continent op verschillende manieren de aandacht op zich weet te vestigen. Ze willen graag toeristen zien.
30 jaar Avanta
2013 is een feestelijk jaar voor Avanta omdat we 30 jaar bestaan. Daarom hebben we ook een paar speciale acties. Daan de Voogd: 'Mensen krijgen straks bij hun reisbrief een ansichtkaart meegestuurd waarop ze tijdens hun reis een leuke belevenis of anekdote kunnen schrijven. Vervolgens sturen ze deze kaart naar Avanta en de schrijver van het leukste of mooiste verhaal wint een kortingsbon voor een volgende reis.'
En we hebben de reünies die dit jaar niet op de Dam plaatsvinden, maar helemaal in Avanta-stijl gaan we kamperen bij de boer. Het worden extra feestelijke reünies met een nostalgisch tintje.
Nieuwe sponsoractie
Net als in voorgaande jaren willen we met de collectes tijdens de reizen weer een goed doel steunen. Meer informatie hierover volgt binnenkort!
Avanta blijft Avanta
Hoewel we weer een hoop nieuwe bestemmingen hopen te bezoeken blijft Avanta gewoon Avanta. 'We gaan verder zoals de afgelopen 30 jaar. Er zijn altijd genoeg mensen die belangstelling hebben voor onze manier van reizen. We blijven pionieren en zijn anders dan andere reisorganisaties', aldus Ies.


Foto uit Kaapverdië - een open deur het nieuwe jaar in


We hopen je ook dit jaar weer tijdens één van onze reizen te ontmoeten en wensen je alle goeds toe voor het komende jaar!

Geen opmerkingen: