donderdag 10 januari 2013

25 dagen Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken: uit de kunst!

We kregen een schitterend fotoverslag van deelneemster Marleen:
"Afgelopen zomer maakten wij een fantastische reis door Scandinavië. We reden vanuit Nederland naar Denemarken, voeren over naar Noorwegen, reden hélemaal tot aan de Noordkaap en gingen via Finland-Zweden-Denemarken weer terug. Scandinavië is een lustoord voor liefhebbers van mooie plaatjes! In totaal heb ik meer dan 900 foto’s gemaakt en voor jullie van iedere dag een mooie of bijzondere foto geselecteerd. Het was mijn eerste Avanta en Scandinavië-ervaring, maar ik raad nu al iedereen aan ook zo’n prachtige en lange reis te maken. Het was uit de kunst!"
Dag 1: eerste slaapplaats. Meteen precies zo'n plek waar je op hoopte.
Dag 2: Grappig: bij de boot staan te wachten en ontdekken dat er een tweede Avantagroep in de rij staat.
Dag 3: Schitterende wandelingen gemaakt. Hier zijn we onderweg naar de beruchte Preikestole.
Dag 4: keuvelen met gezellige mensen uit andere landen. 'Adios amigo!'
Dag 5: Op een stille zondagmorgen een schitterende waterval fotograferen, voordat je een Luthers kerkje (met houtkachel) binnenstapt.
Dag 6: Een weekend overnachten in Villa Avanta, een begrip onder Avanta-gangers die in Noorwegen zijn geweest!
Dag 7: 's Morgens vroeg wakker worden en ontdekken dat een Noorse boer je kampeerplaatsje aan het bemesten is.
Dag 8: Onze allermooiste kampeerplaats. En de koudste. Ach, dan slaap je een keer met alles aan, wat je aan kleding bij je hebt. Of je slaapt in het busje, met een paardendeken over je heen.
Dag 9: Haren wassen in een uitloper van de Trondheimsfjorden.
Dag 10: Over de Noordpoolcirkel stappen. Sense of freedom!
Dag 11: Lachen om de Noorse taal.
Dag 12: Typisch Avanta: contact leggen met de locals. Ieder zijn local.
Dag 13: Stokvis op de Lofoten, die zelfs in de regen imposant zijn.
Dag 14: Slapen in een onbewoond huis. Zolder leegvegen, matje uitrollen en slapen maar. De volgende dag alles schoner en opgeruimder achterlaten, bus inpakken en weer gaan.
Dag 15: Verrassing: slapen in een Tipi-tent die je onderweg tegenkomt.
Dag 16: Met 'wildkamperen' kun je zomaar in een prachtig pand terechtkomen. Wij sliepen op de bovenverdieping van het blauwe gebouw, in het verlaten kunstenaarsstadje Nyksund.
Dag 17: Lang naborrelen onder de middernachtzon (het was hier ongeveer 02.00 uur) en leuke gesprekken voeren met een Poolse arbeider, die een wijntje met ons drinkt.
Dag 18: De Noordkaap bereikt, het noordelijkste puntje van het Europese vasteland! Ruim 4000 km gereden, om vervolgens door de dichte mist geen hand voor ogen te kunnen zien. Evenwel dikke schik.
Dag 19: Gezellig sfeertje, ondanks de duizenden muggen die ons steeds weer tot de trouwe tentjes deden vlieden.
Dag 20: Pauze tijdens een wandeling door de Zweedse wouden. Scandinavië is een aanrader voor iedereen die graag foto's maakt!
Dag 21: Groepsstraffen inzetten als het aanhoren van steeds terugkerende woorden teveel wordt. 'Muggen' in dit geval.

Dag 22: Mooie outdoor-plaatjes schieten in het holst van de nacht.
Dag 23: 's Avonds laat vermoeid aankomen op een prachtig plekje. Eten maken, tenten opzetten en tevreden de dag overdenken.
Dag 24: Zo nu en dan een heerlijke dag cultuur snuiven. We hebben onder andere Bergen, Stockholm en Kopenhagen aangedaan.
Dag 25: Onderweg naar huis al bedenken wat je allemaal zult gaan missen en hoe graag je alweer aan je volgende reis zou willen beginnen. Nog nooit eerder ervaren dat een reis je zo tot rust kan brengen, zo los van alle typisch Nederlandse en eenentwintigste-eeuwse hectiek. 

"Helaas heb ik jullie maar 25 foto's kunnen laten zien. Daarom ter afsluiting nog een paar verzamelplaatjes (klik om groter te maken)."
Dank aan Marleen voor dit geweldige verslag, dat vast niet alleen bij ons de reiskriebels veroorzaakt! Je kunt in 2013 dezelfde reis bij ons boeken.

Geen opmerkingen: