maandag 15 oktober 2012

Peter is weer terug uit India en Nepal


Deelnemer Peter hoopte tijdens zijn reis naar India en Nepal vooral op een goede mix tussen cultuur en actief bezig zijn in de natuur. Daarnaast verwachtte hij dat het een reis vol tegenstellingen zou worden. Dat schreef hij een paar maanden geleden hier op dit weblog. Inmiddels is Peter weer thuis en geeft hij een terugblik met uiteraard wat mooie foto's!

"Via een korte tussenstop in Helsinki vlogen we naar Kathmandu, de hoofdstad  van Nepal.
Op weg naar ons hotelletje werd het gelijk al duidelijk  dat we in een totaal andere wereld waren beland. Het verkeer was o.a. door de heilige koeien die midden op de weg stonden direct een stuk chaotischer.

De eerste paar dagen hebben we Kathmandu en omgeving verkend. We zijn o.a. per mountainbike naar een aantal paleizen en tempelcomplexen geweest. Het leuke hier van was dat deze ook nog gebruikt werden voor allerlei Hindoestaanse festivals waar je gewoon tussen de mensen door kon rondlopen.


In de tweede week zijn we een trekking gaan doen in de Himalaya van  vijf dagen. We werden op maandag per truck naar onze startplek van de trekking in de bergen gebracht, waar we met onze gids en drie dragers voor onze spullen aan de tocht begonnen. Per dag liepen we ongeveer 6 a 7 uur van guesthouse naar guesthouse. De tocht voerde soms door kleine dorpjes met rijst velden, dan weer door allerlei bossen met kleine beekjes met stromend water. Het hoogste punt van de trektocht lag op ongeveer 3300 meter waarbij we goed uitzicht hadden op het besneeuwde hooggebergte van de Himalaya.


 In de derde week zijn we via het oosten van Nepal naar Sikkim (een deelstaat in Noord-India) geweest. Hier hebben we o.a. diverse boeddhistische kloosters bezocht. Hierna zijn we met de nachttrein (wat al een beleving op zich was) naar het heilige hindoe pelgrimsoord Varanasi aan de Ganges geweest. Hier hebben we een boottocht over de rivier de Ganges gemaakt. Uiteindelijk vlogen we met het vliegtuig van uit New Delhi weer terug naar Nederland.


Vooral de trektocht in de Himalaya was een echt hoogtepunt van de vakantie. Wat verder in Nepal opviel was dat de mensen erg aardig waren en totaal niet materialistisch ingesteld zijn.
Ik zou volgend jaar zo weer naar Azië willen, maar dan misschien meer de kant van Vietnam op."


Geen opmerkingen: