woensdag 3 oktober 2012

Nico is weer terug uit Namibië, Botswana en Zambia

In juni schreef Nico hier dat hij vooral veel wilde dieren hoopte te gaan zien tijdens zijn reis door Afrika. Inmiddels is hij weer terug en één ding is zeker: zijn jongensdroom is uitgekomen! Hieronder blikt Nico terug op de reis en hij deelt een paar prachtige plaatjes met ons.  





"Drie weken door Namibië, Botswana en Zambia trekken is een fantastische belevenis!!
Naast een enorme hoeveelheid kilometers die we hebben gereisd, hebben we ook erg veel dieren gezien! Zelfs zoveel dat we aan het eind van de vakantie eigenlijk geen nijlpaard, impala of olifant meer wilden zien:-)




Een absoluut hoogtepunt van deze reis kan ik niet echt aanwijzen, in drie weken zijn genoeg memorabele momenten: We hebben het busje los geduwd terwijl een olifant op een klein afstandje stond toe te kijken, een krokodil op onze boot zien af komen met opengesperde bek, visarenden van dichtbij vis uit de rivier zien plukken, na een heerlijke nacht erachter komen dat we in nijlpaardengebied (gevaarlijkste dier van Afrika) hadden geslapen en binnen een paar dagen hadden we ook nog eens de volledige big-five gezien!!




Natuurlijk hebben we Afrika ook op z’n ‘best’ gezien; op een avond hebben we 4 uur in een restaurantje gezeten en ongeveer elk kwartier kreeg iemand zijn eten opgediend. De sfeer werd vanzelf steeds flauwer en de serveerster kon dat alleen niet echt waarderen...:-) Daarnaast hebben we 18 man (+ alle backpacks!!) in een 10-persoons busje kunnen proppen om een uur lang volledig klem te zitten en over een hobbelige gravelweg te rijden. Natuurlijk zijn dit de leukste verhalen om de thuisblijvers met de ogen te laten rollen!
Om terug te komen op mijn vooruitblik van een paar maanden geleden kan ik dus wel stellen dat de jongensdroom is uitgekomen; de wilde dieren waren erg dichtbij! ‘s Avonds met z’n allen rond het kampvuur met een flesje whisky maakte de vakantie helemaal compleet. Het was dus een topvakantie die ik iedereen wel kan aanraden!"

2 opmerkingen:

Unknown zei

Deze reis was super en de moeite waard.

Hier meer foto,s http://www.hjderuijter.nl/Afrika%202012/Afrika%20gallerij.html

Unknown zei

Deze reis is zeker de moeite waard.
Meer foto,s http://www.hjderuijter.nl/Afrika%202012/Afrika%20gallerij.html

Gr hendrik-jan