dinsdag 14 augustus 2012

Hoe is jouw wereldbeeld?


Misschien heb je onderstaande tekening afgelopen weken wel voorbij zien komen op facebook.  Een tekenaar maakte een wereldkaart die laat zien hoe veel Nederlanders volgens hem naar de wereld kijken en vervolgens werd deze cartoon in rap tempo via social media verspreidt.

 
Hopelijk is het met jou niet zo erg gesteld en heb je een bredere visie op de wereld om je heen. Maar laten we eerlijk zijn, een echt goed beeld kun je alleen krijgen door het land te bezoeken. En daarom is reizen zo boeiend. Je kunt tientallen boeken over een land lezen, maar als je dan echt de lokale bevolking ontmoet, de cultuur opsnuift, het eten proeft en er de zon op ziet gaan heb je al snel het idee dat je veel meer van het land begrijpt dan na het lezen van al die boeken. Niet voor niets zegt men weleens: It's better to travel one mile than to read a thousand books.

Daarmee willen we je natuurlijk niet ontmoedigen om je goed in te lezen over de rest van de wereld. Integendeel! Maar een mooie reis is altijd een goede aanvulling op de kennis die je al had.

Geen opmerkingen: