maandag 20 februari 2012

De Avantabus



Deelnemer Martijn stuurde ons deze foto van de Feuerwehr-bus van reisleider Gerhold. Erg herkenbaar voor Avanta zijn de Volkswagenbusjes die heel Europa rondreizen. Het zijn niet de nieuwste wagens, maar we weten wat we aan ze hebben.

De busjes maken tijdens zo'n reis heel wat mee. Als ze na een lange wildkampeerreis weer stoffig en met de geur van het kampvuur weer terugkomen in Middelburg vraag je je af wat er de afgelopen weken in en en rondom de bus heeft afgespeeld. Vaak worden er allerlei schatten en souvenirs in de bus verzameld. Een paar gedroogde bossen bloemen, een schedel van een dood dier, een paar petjes die men waarschijnlijk op straat heeft gevonden...
De busjes functioneren ook altijd goed als waslijn. Medeweggebruikers kijken soms raar op als er een bus voorbij rijdt met uit het raam en aan de spiegels wapperende onderbroeken en sokken.
Verder zie je op de foto een paar benen. Waarschijnlijk staat die persoon in een grote pan nasi te roeren. Als je de achterklep van een Avantabusje open doet vind je namelijk een complete keuken die van alle (nou ja, bijna alle) gemakken is voorzien.

En was het je al opgevallen in wat voor prachtige omgeving deze foto gemaakt is? Het is in Albanië, een heel geschikt land om te kamperen en nog niet ontdekt door de massa. Als je wilt weten waar het precies was, Martijn stuurde ons de exacte locatie.

Geen opmerkingen: