maandag 18 april 2011

Lijntjes verbinden



Hou jij bij in welke én in hoeveel landen je al geweest bent?

Ies sr., de oprichter van Avanta, hoeft daar niet meer over na te denken: alle landen ter wereld staan op zijn lijstje. En ja dan moet je iets anders verzinnen om bij te houden. Al sinds de oprichting van Avanta heeft hij een grote wereldkaart waarop hij bij terugkomst van iedere reis met een rode pen nieuwe lijntjes tekent. Op die manier wordt bijgehouden waar het Avantabusje die keer heeft gereden of welke vaarroutes genomen zijn. En het leukste is natuurlijk als twee losse lijntjes met elkaar verbonden kunnen worden.

Inmiddels valt de kaart van ouderdom en vanwege het intensieve gebruik bijna uit elkaar. Stukken plakband zorgen ervoor dat dit niet daadwerkelijk gebeurt.



Daarom werd het tijd voor iets duurzaams. In de gang op de Dam hangt sinds een aantal jaren een stenen versie van de papieren wereldkaart. Enige nadeel: nieuwe routes bijtekenen wordt een beetje lastig.



ps. Op www.landenverzamelaars.nl kun je gemakkelijk online bijhouden waar je allemaal geweest bent. Op deze site kun je behalve de 194 autonome landen ook 86 gebieden of eilanden(groepen) 'scoren'. Je kunt dus hoger in de ranglijst terecht komen met minder bezochte landen, maar meer bezochte gebieden.

Geen opmerkingen: