zaterdag 9 april 2011

Fun facts about ... Mexico



De hoofdstad, Mexico-city, is een van de grootste steden ter wereld met ruim 20 miljoen inwoners. Dat is meer dan in heel Nederland bij elkaar!

Houdt een Mexicaan zijn duim en wijsvinger bij elkaar en zegt hij ‘Momentito’? Dan bedoelt hij dat je nog een momentje geduld moet hebben. Maar let op: dat momentje kan heel lang duren want Mexicanen doen alles op hun gemakje en waarom zou je vandaag doen wat ook morgen kan?

Mexico-city ligt op 2240 meter boven de zeespiegel. Niet zo gek dus dat mensen het vaak maar een eng idee vinden dat veel Nederlanders onder de zeespiegel wonen.

Mexico is het grootste Spaanssprekende land ter wereld.

Het eten in Mexico is een stuk pittiger dan we in Nederland gewend zijn. Pepers zijn namelijk onmisbaar. Ook bonen en mais worden veel gebruikt in maaltijden. Specialiteiten zijn o.a. nacho’s, taco’s, chili con carne en tortillia.

95% van de Mexicanen beschouwt zichzelf als Christen. Het merendeel daarvan is Rooms-Katholiek.

Mexicanen zijn erg gastvrij, vriendelijk en zorgzaam. Je moet niet raar opkijken als je iemand de weg vraagt en die persoon je liever zomaar ergens naartoe stuurt dan je teleur te stellen door te bekennen dat hij het niet weet.

Mexico is een van de zeventien megadiverse landen qua flora en fauna. Met ruim 200.000 verschillende soorten herbergt Mexico 10 tot 12% van ’s werelds biodiversiteit. Er zijn honderden soorten reptielen, zoogdieren, planten en bloemen. Gelukkig wordt deze prachtige natuur veel beschermd en zijn er veel nationale parken.

Familiebanden zijn heel belangrijk. Het aantal echtscheidingen in Mexico behoort tot de laagste ter wereld. Het is ook niet ongebruikelijk dat een hele familie met grootouders, ooms, tantes enz. bij elkaar in hetzelfde huis wonen.

In de zomermaanden is het in Mexico 6 uur vroeger, tijdens de wintermaanden 7 uur. Aan de westelijke kant is het nog een uur vroeger.

---------------------------------------------------

Zin gekregen in Mexico? Avanta gaat een prachtige reis maken in juli!

Foto: De Copper Canyon in Mexico

Geen opmerkingen: