zaterdag 27 december 2008

Rondje reisinspiratie in Leiden

Het is weer de tijd van het jaar - glanzende brochures ploffen op de mat, je baas heeft al een paar keer gevraagd of je je vakantie door wilt geven en jij... kunt maar niet kiezen. Deze blog helpt je daarbij en onze reisgids en website natuurlijk ook. Heb je behoefte aan nog meer, diepgravende informatie over de landen waar je interesse in hebt, breng dan een bezoek aan één van de onderstaande musea in Leiden.

Als je nog geen idee hebt waar je naartoe wilt, zou je naar het Museum voor Volkenkunde kunnen gaan. Op een paar minuten lopen vanaf het station maak je een wereldreis onder één (heel groot) dak. Gaat je belangstelling uit naar een bepaald continent, dan kun je alleen die afdeling bezoeken.

In het Rijksmuseum voor Oudheden is tot 9 maart 2009 de tentoonstelling 'Iran in vogelvlucht' te zien. Schitterende foto's van het Iraanse landschap, gemaakt vanuit de lucht. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit land en/of overweegt de reis die Avanta in november '09 aanbiedt, te gaan maken.

Tot en met 23 augustus 2009 is in Naturalis de tentoonstelling 'Wildebeesten - in volle vaart door Afrika met 1 miljoen gnoes ' te zien. Dit indrukwekkende natuurfenomeen vindt plaats in oktober, buiten het hoogseizoen dus. Wie deze reis boekt, komt wel door de Serengeti, waar het allemaal gebeurt, en gaat zeker gnoes tegenkomen. Dan lopen ze nog vredig te grazen, over een paar maanden daveren ze over de savanne!

Tot slot het Sieboldhuis, helemaal gewijd aan Japan. Op de website is veel informatie te vinden over dit unieke land met zijn eeuwenoude beschaving. Eigenlijk is een bezoek aan dit museum een must als je deze reis boekt.

E.

Geen opmerkingen: