maandag 10 april 2017

Pelo-wat?! Een heerlijke voorjaarsreis: Athene en de Peloponnesos



Tussen alle wintersportreizen stond ook deze reis op de site. Een onbekend stukje Griekenland, maar wat is het er prachtig! We zeiden tijdens de reis al tegen elkaar: hier moet een Avanta-blog van komen. Deze bestemming is een echte aanrader en veel mensen weten vast niet wat ze missen! Even weg uit het koude Nederland en alvast een weekje voorjaar meepakken in Griekenland, wat wil je nog meer?
Na een dagje Athene, waar we onder andere in de voetsporen van Paulus traden door vanaf de Areopagus de Akropolis te bekijken, gingen we snel door naar de Peloponnesos.
Wat is er dan zo aantrekkelijk aan dit schiereiland…? Alles eigenlijk: de rijke cultuur, de prachtige kust, de ruige natuur. En wat zo relaxt is aan deze tijd van het jaar: je komt er, op een verdwaalde Aziaat na, geen enkele toerist tegen!


Direct als je de Peloponnesos oprijdt kom je de eerste bezienswaardigheid tegen: het kanaal van Korinthe. Niet te missen, was ons verteld, maar we waren er eerst toch ongemerkt overheen gereden :-) Natuurlijk zijn we toen weer een stukje teruggereden om het alsnog te bewonderen.
Andere mooie plaatsen hier:


Het theater van Epidaurus


 Nafplio… 857 treden omhoog en je hebt een prachtig uitzicht over de stad en de zee!


Het mooi gelegen Monemvasia


Het oude Korinthe


Het weekend doorbrengen in een sinaasappelboomgaard. We konden er sinaasappels rapen voor een hele week… lekker dat ze waren :-)


We sloten de vakantie af met een tweedaagse hike. Deze foto is gemaakt vóór vertrek, toen we nog vol goede moed waren ;-)


Het eten was ook heerlijk, we hebben er iedere dag weer een sport van gemaakt om de beste Griekse maaltijd te vinden, waaronder broodjes gyros!
Om je een beeld te vormen van de natuur op de Peloponnesos, volgen er nog wat prachtige plaatjes!





O ja! Ben je van plan ooit naar Griekenland te gaan en je komt norse Grieken tegen die geen Engels kunnen - bestel dan nooit kebab aangezien dat qua klank gevaarlijk dicht bij ketchup zit. Je raadt vast al wat wij kregen :-D 

Nadine en Dianne, bedankt voor jullie verslag! 


Geen opmerkingen: