maandag 23 januari 2017

Bedankt, Avantareizigers!

Ieder jaar wordt er tijdens de Avantareizen geld opgehaald voor een goed doel. In 2016 was dat  Stichting Hulp Vervolgde Christenen, en dan met name de projecten in India. Berdien heeft daar drie maanden vrijwilligerswerk gedaan, lees hier meer. De Avantareizigers hebben in totaal € 2600 bij elkaar gelegd, een prachtig bedrag!

Jan Dirk van Nifterink van Stichting HVC vertelt waar de opbrengst onder meer voor bestemd is:

impressie van het MJC
"Het Michael en John Job Center (MJC) is een tehuis in de plaats Coimbatore (India) voor kansarme (wees)meisjes. Een meisje wordt door de meeste Indiërs gezien als minderwaardig. Velen worden direct na de geboorte gedood. Dr. Job heeft, in nagedachtenis aan zijn overleden zonen Michael en John, het MJC opgericht. Zijn missie was ervoor te zorgen dat kansarme meisjes het Evangelie horen én onderwijs krijgen. Op het terrein van het MJC staat een tehuis en scholen: van de basis- en middelbare school tot aan de universiteit. In de afgelopen jaren hebben we meisjes zien opbloeien tot gelovige, zelfverzekerde en ontwikkelde vrouwen.

HVC zorgt dankzij sponsoren in Nederland voor dagelijks voedsel, scholing en onderdak. Een gedeelte van de bijdrage van Avanta wordt besteed aan de begeleiding van de meisjes. Daarnaast moest het hostel waar de meisjes verblijven dringend worden gerenoveerd. Inmiddels zijn de werkzaamheden van de renovatie in een vergevorderd stadium. Het sanitair wordt vervangen, de muren worden hersteld en er wordt geschilderd.

De kinderen die een plekje vinden in het MJC gaan van een uitzichtloze situatie naar een leven met een Toekomst. Avanta Reizen maakt dankzij haar bijdrage het verschil in het leven van deze kinderen! HVC bedankt Avanta Reizen en alle gulle gevers!"

renovatie van het verblijf voor de meisjes
Binnenkort lees je op dit weblog meer over de sponsoractie van 2017.

Geen opmerkingen: