woensdag 29 juli 2015

Gezocht: avonturiers pur sang!

Stel je voor: 7 september 2015, ter hoogte van de balierijen 11 en 12 op Schiphol sta je te wachten. Helemaal klaar voor vertrek. Het lijkt wel een expeditie. Stevig gevulde backpack op je rug. Een uitrusting die ertoe doet: warme slaapzak, hakbijl, vishengel, verrekijker, touw, stevige kleding. En in je hand een ticket. Het ticket dat je binnen 24 uur naar de andere kant van de wereld gaat brengen: Anchorage, Alaska. Het land van beren, gletsjers, bergroutes, wandeltrails, eindeloze panorama's, walvissen en wildkamperen met een grote W!




Anchorage, Matanuska Glacier, Wrangel St. Elias National Park, rijden over de Tok Cut-off Highway ('dak van de wereld'), door naar Yukon Territory, varen naar Juneau, het bedwingen van de Dempster Highway, Fairbanks, Denali Park en tot slotte word je dan hopelijk beloond met de Aurora Borealis: het Noorderlicht. Slapen in de wildernis, metershoge kampvuren en alles wat ruikt naar eten zorgvuldig opbergen omdat je anders onaangenaam wordt verrast met een bezoek van een beer bij je tent. Je ontmoet de bevolking: veelal immigranten-bloed, avonturiers van het stoere soort. Gastvrij en aangewezen op zichzelf en de natuur. Ga jij mee 'into the wild'? Boek dan dit 20-daagse avontuur via http://www.avantareizen.nl/reisaanbod/reis:20-dagen-alaska-en-yukon.htm



 
Of stap jij 26 september 2015 in het vliegtuig om een x-aantal uren later op Canadese bodem uit te stappen? Op naar 15 dagen avontuur: varen met de nog enig in dienst zijnde stoomboot over Lake Michagan, we doorkruisen de toendra's, bedwingen de massieve bergketens, reizen een stuk per trein, wandelen door de wildernis en ontmoeten de Inuit en de Indianen. We nemen de backpacks op de rug op en gaan zoek naar die ene mooie plaats om daar de volgende ochtend wakker te worden, eten onze zelf gevangen vis en maken kampvuren van een dusdanige hoogte dat gletsjers spontaan zouden kunnen gaan smelten. 





We rijden richting het noorden totdat de weg ophoudt, we stappen over op een grote truck die ons meeneemt op ijsberen-excursie (Hudson Bay) en proberen vanuit onze kayak het natuurschoon van dichtbij te bekijken. We genieten van the Indian Summer: prachtig nazomerweer en de natuur die zich van een van haar mooiste, kleurigste kanten laat zien. Kortom: 15 dagen vrijbuiteren en avontuur. Stap jij 26 september 2015 op het vliegtuig? Boek hier! 


 
Beide reizen zijn ook als combinatiereis te boeken.

Martijn van Belzen maakte deze reizen al eerder met Avanta. Bekijk zijn schitterende foto's op www.martijnvanbelzen.nl

Geen opmerkingen: