maandag 12 mei 2014

Oog in oog...met de grootste landdieren ter wereld

Sommige reiservaringen maken zoveel indruk dat ze je leven lang bij zullen blijven. Voor mij is één van die momenten een safari in het Krügerpark in Zuid-Afrika. Ik vond het geweldig om zo dicht bij de wilde dieren te zijn en hun leefomgeving te ontdekken. Vroeger keken we thuis talloze films over Africa’s wildlife en om nu zelf rond te rijden op de ‘filmset’ vond ik erg bijzonder.

Hier staan we nog stoer op de uitkijk...
Het meest indrukwekkende vond ik de olifanten. Ineens bleken die dikhuiden in de dierentuin maar mini olifantjes te zijn.  Nee dan de Afrikaanse olifant! Toen ze daar in een lange rij met wapperende oren aangestampt kwamen, gierde de adrenaline door de auto. Iedereen voelde wel aan dat we ze geen strobreed in de weg moesten leggen. Dus zorgden  we ervoor dat ze de hun weg in een rechte lijn konden vervolgen. Busje aan de kant, motor uit en geen vin verroeren. Dat accepteerden ze gelukkig;-)

...totdat olifant 1 ons ineens van dichtbij kwam bekijken. Zachtjes de auto naar achter gereden, zodat de olifantenfamilie niet hoefde uit te wijken... 

Het busje valt volledig in het niet bij deze enorme reus!



En toen verdween de familie weer in het struikgewas. 

Wil je de Afrikaanse olifant ook van dichtbij bekijken? 

Dit jaar zijn er weer verschillende mogelijkheden om met Avanta op safari te gaan. Een voorbeeld van een hele gevarieerde reis is 15 dagen safariparken in Zuid-Afrika en de kusten van Mozambique.

1 opmerking:

Unknown zei

wauw zeer indrukwekkend om zo dicht mee te maken. :)