maandag 9 september 2013

Midden-Amerika in 16 foto's

Hoe geef je in 16 beelden een goede samenvatting van een reis door El Salvador, Honduras en Guatemala? Lastig, maar het is Susanne aardig gelukt! Kijk maar mee...
  
1. Een van de eerste plekken die we bezoeken is Playa San Diego in El Salvador. De kracht van de Stille of Grote Oceaan is enorm. Een paar meter uit de kust is het niet mogelijk om te blijven staan. Op de mooie stranden is bijna geen toerist te zien.
 
  2. De zon gaat onder, een vissersboot komt aan land. Een vervallen maar prettig hotelletje biedt ons vlak aan de oceaan een binnenplaats om te slapen. We hangen de klamboes op aan een touw, doen dat nog een keer als het touw breekt en vallen tussen de honden in slaap.

3. Aan het strand wonen El Salvadorianen die van de visvangst leven. Voor dit jongetje bestaat het leven uit zand, water en vis.

4. De Ruta de las Flores bij Juayua in El Salvador loopt via moeilijk begaanbare paadjes door koffieplantages, langs watervallen en riviertjes. Om de afdaling langs deze waterval te doen hebben we een touw nodig. Iedereen is nat, de één alleen meer dan de ander. 

 5. Stoom komt uit de grond bij de thermale baden in Ahuachapán. De mineraalrijke modder uit de bodem wordt gebruikt bij de thermale baden.
 
 6.Tropische bloemen kleuren de stad Juayua. Op de achtergrond zijn koffieplantages te zien. De in vierkanten aangelegde struiken beschermen de koffieplanten tegen de wind.
 
7. De veelvervige chickenbus, tot bus omgebouwde vrachtwagens, kom je veel tegen in Centraal-Amerika. En dan ook echt overal: ineens dendert er één over een rustig marktje. Niemand verblikt of verbloost.
 
 8. Mooi van buiten, goedkoop van binnen: dat geldt ook voor de kerk van Gracias, Guatemala. De architect heeft zijn best gedaan, maar van binnen is niet veel meer te zien dan wat groene kleden en poppen van heiligen voor processies.
 
 9. De kledingstijl van deze Guatemalteekse vrouw kom je overal in het land tegen. Toch opvallend dat in El Salvador en Honduras niemand er zo bijloopt.
 
10. Hoog-sensitieve mensen hebben het er maar moeilijk mee: al die kleuren...

 11. Een reis door Centraal-Amerika is een soort van vulkaanhoppen: overal kom je ze tegen. Reisgenoten hebben marshmallows geroosterd boven een gat waar vulkaanwarmte uitkwam.     
 
12. Wasplaats aan het Meer van Atitlán, Guatemala. Zo gezellig is het niet bij onze Miele.
 
13. Het is niet onterecht dat het Meer van Atitlán wel "het mooiste meer ter wereld" wordt genoemd.
 
14. De tuk tuk kom je overal tegen, maar deze rooms-katholiek gepimpte versie is uniek in z'n soort. Zal ook wel opgevoerd zijn.
 
15. Uitzicht op Antigua, een stad met keurig rechte straten maar met een jeugdherberg met stinkbedden.  
 
 16. Net voor vertrek naar Nederland krijg ik nog een lieve grijns van dit jongetje in Antigua. 
 
Met dank aan Susanne voor de mooie foto's en leuke bijschriften!

Geen opmerkingen: