vrijdag 21 juni 2013

Low budget kampeerspullen

Bij Ikea denk je waarschijnlijk aan hippe meubels en misschien aan een ontbijt voor €1,-. Maar dat ze er ook hele fijne kampeerspullen verkopen had je vast niet verwacht. Goede kwaliteit voor een klein prijsje. En: nog goedkoper met een Ikea FAMILY-kaart die je gratis aan kunt vragen.  
 
De serie UPPTÄCKA (Zweeds voor: ontdekken) heeft van alles in het assortiment waar een Avanta-ganger blij van wordt. Kijk maar mee.
Superhandig: een zitmatje! Weegt niks en kost amper ruimte in je tas doordat het opvouwbaar is. Op een veld, bij het kampvuur, op een strand…dit matje komt overal van pas. En als de onderkant vies is geworden veeg je ‘m met een doekje zo weer schoon. Prijs €1,99 voor een Ikea FAMILY lid. Anders €2,49. (Alle onderstaande prijzen zijn met FAMILY-kaart)
 
 
Een toilettas hoort natuurlijk ook bij je standaard uitrusting. Deze is behoorlijk ruim en blijft bovendien open staan als je hem  open hebt gedaan.  Prijs: €3,99 en verkrijgbaar in verschillende kleuren. 
 
Het is niet zo praktisch om een grote fles shampoo, douchegel en bodylotion mee te nemen. Dan zit je toilettas meteen vol. Handiger zijn kleine flesjes die je zelf kunt vullen. Milieuvriendelijker dan de mini’s die je bij de drogist kunt kopen want deze kun je steeds weer hergebruiken. Door de verschillende kleuren zijn ze makkelijk uit elkaar te houden. €1,99 voor vier stuks.

 
Zelf gebruikte ik altijd plastic tasjes om de inhoud van mijn backpack enigszins te ordenen. Maar deze oplossing is duurzamer en veel handiger! Voor €5,99 heb je vier pakzakken met rits waar je kleren, schoenen of andere spullen in kunt doen.
De pakzakken zijn van kunststof waardoor je er bijvoorbeeld ook natte kleding in kunt doen om zo je andere spullen te beschermen tegen vuil en nattigheid.

 
Vooral ideaal als je een lange vliegreis moet maken: een nekkussen. Deze is heerlijk zacht, opblaasbaar (en daardoor compact) en de buitenkant kun je wassen. Allerlei leuke kleurtjes voor €4,99 per stuk.

En vergeet niet dat je bij Ikea ook een kunststof beker, bord en bestek kunt vinden. Binnenkort geven we je op dit blog tips voor de aanschaf daarvan. Want het ene plastic bord is het andere niet!

Geen opmerkingen: