donderdag 18 augustus 2011

Link love: reisinspiratie op het web

Er valt zoveel moois op deze aarde te zien dat het helaas onbegonnen werk is om het allemaal zelf te ontdekken. Maar gelukkig kunnen we elkaar daarbij helpen en op internet alle gemaakte foto's met iedereen delen.

En die foto's worden steeds mooier. Het schieten van prachtige plaatjes is niet langer voorbehouden aan professionele fotografen. Nu spiegelreflexcamera's met 12 megapixels voor de gewone consument betaalbaar zijn geworden, komen veel reizigers met de meest waanzinnige foto's thuis. En veelal plaatsen ze al die foto's op internet. Maar door de bomen zou je haast het bos niet meer zien. Gelukkig is er de website froot.nl waar een selectie wordt gemaakt van het enorme aanbod op het wereldwijde web. Een paar voorbeelden:

Een echte prof maakt toch nog steeds de allerbeste foto's. Wauw, wat dacht je van deze fenomenale landschappen?



Vier jaar is deze fotograaf bezig geweest, maar toen had hij ook wat: een fotoserie van een verlaten Los Angeles.


Avanta heeft al op heel veel plekken een tent opgezet, maar dit gaat zelfs ons veel te ver.


Verbazingwekkend hoeveel mensen je op een boot kunt proppen en hoeveel manden je op een fiets kunt vervoeren. Leuke fotoserie met als thema 'afgeladen vol'.


Mooie wildkampeerplekjes met slechts 1 huis in de buurt.



Funny: veel ruimte heb je niet, maar het is wel heel erg praktisch! Een jas en tent in één.

En als we deze serie zien willen we allemaal meteen naar IJsland. Maar als we deze zien wordt Noorwegen wel weer heel aantrekkelijk.

Klik hier en je vindt alle froots in de categorie reizen. Leuk om je verbazen, om je te verwonderen, om te lachen of gewoon om geïnspireerd te raken.

Geen opmerkingen: