zaterdag 19 juni 2010

Ik ga op reis en neem mee…I: de knijpkat

Sommige voorwerpen zijn handig op reis, maar bepaalde attributen zijn onmisbaar. Een kampeerreis is natuurlijk wat anders dan een strandvakantie dus daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk. De komende weken helpen we je graag bij het inpakken van je tas.



Dat je een zaklamp mee moet nemen had je vast zelf ook wel kunnen bedenken. Maar een zaklamp zonder batterijen, met goed licht en die zo in je broekzak past….dat is wel heel erg handig. De knijpkat is zo’n zaklamp. Door in het apparaat te knijpen wek je zelf de benodigde elektrische stroom op. Die energie kan ook opgeslagen worden in een kleine accu. Daardoor heb je minutenlang licht met slechts een paar keer knijpen. Dat is dus ook nog eens heel goed voor het milieu.

Misschien ken je de knijpkat nog wel uit oorlogsboekjes die je vroeger las. Het apparaat maakte namelijk opgang tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog toen stroomvoorziening en verlichting nog wel eens te wensen overlieten. Nu groene stroom aan populariteit wint, komt de knijpkat ook weer helemaal terug.

Geen opmerkingen: