dinsdag 21 juli 2009

zomer 2009

Op het reisbureau is het seizoen in volle gang! Het is drukker dan ooit. Een aantal reizen is al vertrokken, de deelnemers zijn met hun reisleider in busjes en vliegtuigen gestapt. Dan kunnen wij er niets meer aan doen - het uit handen geven van een reis aan de reisleider is een kwestie van vertrouwen. We hebben de reis naar ons beste kunnen voorbereid (zie bijvoorbeeld hier). Na vertrek rest ons niets anders dan hopen op een goede reis en een goede afloop!



Zoals ieder jaar gebeurt er ook weer vanalles dat we niet in de hand hebben. Er worden bijvoorbeeld ineens vreemde, bijna onmogelijke of veel te dure voorwaarden gesteld aan het verkrijgen van een visum. Luchtvaartmaatschappijen veranderen plotseling het vluchtschema, waardoor we ons een slag in de rondte moeten werken om de deelnemers hiervan op tijd op de hoogte te brengen, en vervolgens wordt het schema weer veranderd. Belangrijke emails naar Afrikaanse landen verdwijnen ergens in het internet-universum. Etc. Al deze dingen kosten ongelooflijk veel tijd, naast al het werk dat de reizen sowieso al met zich meebrengen.



Ondertussen wordt er nog steeds geboekt (met name als gevolg van last-minute annuleringen door andere reisorganisaties, daar hoef je bij ons niet bang voor te zijn). Wie nu nog een reis zoekt, kan niet al te kieskeurig wezen! De meeste zomerreizen zijn tot de laatste plaats volgeboekt.



Gaat de Avantafamilie ook nog op reis? Jazeker! Niet allemaal tegelijk natuurlijk, we kunnen het reisbureau niet in de steek laten. De meeste familieleden vliegen de oceaan over, om een bruiloft te vieren in Canada en daar (uiteraard) ook nog wat rond te kijken. Daan, Elzi & Sybe maken per camper een rondreis door de VS en Canada. Ies Sr., Maty, Peter, Hemma en Arnold gaan kamperen op Prince Edward Island en Nova Scotia. Rick, Carlina en Kjeld zijn dit voorjaar naar Namibie geweest en gaan eind augustus nog naar Frankrijk. Ies en Hannah hebben hun fietstocht van een jaar noodgedwongen uitgesteld, maar nemen nu alvast een voorproefje in Rusland en Wit-Rusland. Verder heeft Peter grote plannen, waar hij binnenkort meer over zal vertellen.

Als gevolg van deze drukte en al die reisplannen zullen er de komende tijd minder berichten geplaatst worden op dit weblog. Daarna hopen we je te laten zien hoe de zomer voor Avanta verlopen is. Heb je zelf een mooie of leuke bijdrage? Mail die dan naar info(at)avantareizen(dot)nl



Tot slot: het Avantateam wenst alle deelnemers en reisleiders een hele goede reis en een behouden thuiskomst toe!


E.

Geen opmerkingen: