maandag 14 juli 2008

Rick de Landmeter


Rick de Landmeter is een vermaard reisleider van Avanta. Hij heeft al vele reizen met succes geleid en op de vraag waarom hij reist antwoordde hij:
“’s ochtends niet weten waar je ‘s avonds slaapt, getrakteerd worden op een zojuist geslacht schaap, wakker worden naast een slang, douchen onder een waterval, drogen van je kleding bij een kampvuurtje, doodsangsten uitstaan in een hotsende bus naar de himalaya, slapeloze nachten vanwege diarree, beslopen worden door 'camelspiders', thuis weldadig genieten van een schoon toilet en een warme douche en zo snel mogelijk weer onderweg naar een volgende bestemming...”
Kortom een avonturier in hart en nieren en iemand die de ‘avanta-manier’ van reizen goed begrijpt.

Naast reisleider is hij ook nog eens getrouwd met ‘Avanta dochter’ Carlina Goedbloed, die hij uiteraard leerde kennen op een avanta reis. Carlina vond hem aan het begin van de reis overigens een ‘sukkel’ maar later is ze blijkbaar op andere gedachten gekomen want inmiddels is ze met de sukkel getrouwd en het schijnt goed te bevallen. Ze hebben ondertussen zelfs een zoontje dat de naam "Kjeld" draagt. Het is een kereltje dat dol op zijn oom Peter is, het ventje weet niet beter.

Helaas moeten Carlina & Kjeld en Avanta het nu vier maanden zonder hem stellen, omdat hij in Kandahar (Afghanistan) zit vanwege de ‘call of duty’. Rick is daar eerste luitenant en verantwoordelijk voor de controle op voertuigen die het kamp binnenrijden. Deze plachten nog al eens bommen en granaten mee te nemen, maar door onze Rick lukt dit uiteraard niet.

Geen opmerkingen: