woensdag 5 september 2012

Avanta in Afghanistan

Dit jaar stond er in ons reisaanbod een reis naar Tadzjikistan, onder leiding van een van onze meest ervaren reisleiders, Jan Troost. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om ook een kijkje te nemen in een buurland. En dat was niks minder dan Afghanistan.

Reisleider Jan Troost bezig met de papieren rompslomp - je moet er wat voor over hebben!
Maar is dat niet gevaarlijk dan?! Een veelgehoorde en logische vraag - Afghanistan is de laatste jaren niet zoveel in het nieuws geweest omdat het er zo rustig is. We vroegen het aan Jan zelf:  

"Dit gebied (de Wakhanvallei) is volkomen ongevaarlijk. Het is de appendix die vastzit aan het noordoosten van Afghanistan. De Taliban zit op 60-80 km. afstand maar er zit wel een bergrug tussen van rond de 5.000 m. De Taliban hebben nog steeds geen zin gehad om hier overheen te komen voor alleen deze, overigens prachtige, vallei die ingeklemd ligt tussen Pakistan en Tadzjikistan. Uiteraard is het bij zo'n gebied wel van belang dat je ter plekke vraagt of het nog steeds veilig is. Actuele informatie is natuurlijk erg belangrijk."

Lees vooral het reisverslag en bekijk de schitterende foto's op het weblog van deelnemer Wim Remmelzwaal, een doorgewinterde reiziger en fervent vogelaar. Over martelritten door de bergen, dollars onder het tafelkleed en thee bij de locals. Reizen met Avanta is geen vakantie, maar beslist de moeite waard!

Foto: Wim Remmelzwaal

Geen opmerkingen: