zaterdag 26 maart 2011

Fun facts about ... Maleisië



Even wennen: in Maleisië rijd je links. Een overblijfsel uit het koloniale verleden, net zoals het feit dat vrijwel iedereen goed Engels spreekt. Dat is dan weer wel handig.

Elf uur vliegen vanaf Schiphol, 6 (zomertijd) of 7 (wintertijd) uur tijdsverschil met Nederland.

Maleisië is een hoog ontwikkeld land, alles is goed geregeld en je kunt bijna overal pinnen.

Door het tropische klimaat ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 ‘C. Vrijwel elke dag valt er een korte, maar hevige regenbui waarna alles heerlijk opgefrist is.

De pijl op het plafond van je hotelkamer wijst in de richting van Mekka. De islam is de officiële godsdienst van Maleisië.

Zie je een Maleisiër met alle tien zijn vingers naar de grond wapperen terwijl hij je aankijkt? Het is de bedoeling dat je naar hem toe komt.

Word je ergens uitgenodigd, onthoud dan dat je een huis nooit met schoenen aan mag betreden. Een moskee of tempel uiteraard ook niet.

Omdat het hoofd van een mens als heilig beschouwd wordt, mag je andermans hoofd niet zomaar aanraken. Ook niet van een toevallig passerend schattig kind.

De linkerhand beschouwt men als in veel landen op aarde als onrein omdat deze hand gebruikt wordt voor sanitaire doeleinden. Gebruik dus altijd je rechterhand als je iets aangeeft of in ontvangst neemt. Iets eten met je linkerhand wordt als smerig gezien.

-------------------------------------

Met Avanta naar Maleisië? Dat kan!

Bron kaart

Geen opmerkingen: