zaterdag 28 december 2013

De winnaars van de reisverhalenwedstrijd!

Afgelopen jaar werden we overspoeld met post uit de hele wereld. Want iedereen die in 2013 met ons meeging, kreeg een kaart met het verzoek om hem terug te sturen met een leuke of bijzondere reiservaring. En dat deden jullie volop!
Steeds weer dezelfde kaart in de brievenbus...;-) 

De leukste inzendingen maakten kans op een kortingsbon van Avanta.  Deze week delen we een aantal verhalen met jullie en maken we de winnaars bekend van de kortingsbonnen van €30,- en €60,-.
Volgende week nog een aantal inspirerende reisverhalen én de winnaar van de hoofdprijs: een kortingsbon van €90,-!

Eervolle vermelding: 
Datum: 28/7/’13  Plaats/Land: Marokko / Tan Tan Naam: Willemien
Belevenis: We willen langs de kust naar Tan Tan (onderweg bij waterval weggejaagd door boze MarokkaanJ), rijden off road. 10 km vanaf bestemming kunnen we toch niet verder. Dan maar ‘gewone’ weg. Voordat we Tan Tan (‘Spaanse Sahara’) binnen mogen worden paspoortnr. + naam op kladblok geschreven door douane. We zijn net op tijd voor zonsondergang. ’s Avonds op de ‘huwelijksmarkt’ erg gezellig! Volgende morgen blijkt dat we slapen op de vuilnisbelt…J
De meeste anekdotes pasten nauwelijks op de kaart. 
Eervolle vermelding: 
Datum: 4/6/2013 Plaats/Land: Oeganda Naam: Andert 
Belevenis: Gister motor gereden in de binnenlanden over niet al te beste paden. Reisleider Maarten gevallen. Lichaamsdelen verbonden met jodium, maandverband, verband en pleisters. Daarna nog gepoedeld in de waterval, waarna de terugreis in het donker werd aanvaard. 

Leuk! Postzegels van over de hele wereld.

Winnaar van de kortingsbon van €30,-: 
Datum: 28/7/’13 Plaats/Land: Estland Naam: Sander, Stephan, Wouter, Ardjan, Bert, Leontine, Elise, Jolien  
Belevenis: Volop genoten van prachtige natuur, mooie steden en geweldig weer! En opgeleid tot volwaardige avantagangers door onze even geweldige reisleider: Martin Biersteker. Wat ons betreft tot de volgende keer. Hartelijke groet, de Avantagroep 
Motivatie van de jury: Dit is wat we graag horen: deelnemers die enorm hebben genoten van hun reis en als klap op de vuurpijl ook echte Avantagangers zijn geworden:-)
(Wil de schrijver van dit verhaal ons even een mailtje sturen?) 
Winnaar van de kortingsbon van €60,-: 
Datum: 10/5/’13 Plaats/Land: Dubai / VAE Naam: Arno  
Belevenis: Het uitwisselen van een dampende sigaar resulteert in een uitgebreid gesprek met een groep Pakistaanse arbeiders over wederzijdse wetenswaardigheden. Dat gebeurde bij ondergaande zon met zicht over de Dubai Creek en de old souk. Super zo’n ontmoeting met de lokale bevolking! 
Motivatie van de jury: Juist de contacten met de lokale bevolking maken een reis speciaal. Uit het verhaal van Arno blijkt dat zulke spontane ontmoetingen niet te plannen zijn, maar dat het heel bijzonder is om zomaar 'even' een gesprekje te hebben met mensen uit een andere cultuur. 

Volgende keer: nog meer reisverhalen en de winnende inzending!

Geen opmerkingen: