zaterdag 20 juli 2013

Handige alleskunners voor op reis

Sommige huis- tuin- en keuken attributen blijken multifunctionele reisitems te zijn.  Om dingen te repareren, bewaren, op te hangen enzovoorts. En het mooie is: onderstaande alleskunners zijn compact en lichtgewicht.  

Flosdraad
Hier kun je veel meer mee dan alleen je tanden flossen. In een klein doosje zit vaak al wel 50 meter draad. Daarmee kun je een waslijn maken, scheerlijnen vervangen, veters repareren, gevonden schelpen rijgen of zelfs een verloren schroef van je zonnebril vervangen.

Ziplock bag
Deze plastic zakjes zijn hersluitbaar en enorm praktisch voor op reis. Als je gaat vliegen kun je er je vloeistoffen in je handbagage in meenemen, maar ze zijn ook handig om losse items in je tas op te bergen. Of om een gesmeerde boterham in mee te nemen als je een lange wandeling gaat maken. En wist je dat je er ook heel goed een was in kunt draaien?

S-haak of karabijnhaak
Beide haken zijn heel handig om bijvoorbeeld je toilettas in een boom te hangen als je je ’s ochtends gaat wassen bij een meer of rivier. Je kunt er ook dingen mee aan je tas hangen die je vaak nodig hebt tijdens een wandeling, bijvoorbeeld een compacte camera.
Wasknijpers
Uiteraard handig om je fris gewassen kleding aan je 'floslijn' te hangen. Maar een wasknijper kan ook goed van pas komen als je een zonnescherm wilt maken in de auto (met een doek en een paar wasknijpers) en je kunt er bijvoorbeeld een (plastic) zak mee afsluiten. Tijdens een verre reis komen ze van pas als je een reisklamboe op wilt hangen.

Lenzendoosje
Handig als pillendoosje, om tandpasta of dagcreme in te doen, kleine kostbaarheden in te bewaren enz.

Veiligheidsspeld of tie-wrap
Onmisbaar reparatie-item. Kapotte veter, scheur in je tas of een knoop verloren van je vest? Met een veiligheidsspeld heb je het in een handomdraai gefixt! Ook kan een speld van pas komen om bijvoorbeeld blaren door te prikken. Een tie-wrap is heel geschikt om een lus van het tentdoek te vervangen of een reiskrukje te repareren.

Geen opmerkingen: