maandag 20 april 2009

bagagetips van een pro


P. en E., de schrijvers van dit weblog, waren de afgelopen tijd nogal druk met toetsen en werkstukken. Maar ze zijn er weer! De komende tijd kun je het volgende verwachten:

- nieuwe afleveringen van 'Gezondheid op reis' en 'Kampeergenoegens'
- meer profielinfo over P. en E.
- de verdachte praktijken van Ies Sr.
- guess who's back?
- eyecandy in de vorm van schitterende foto's van Namibië
- en nog veel meer!

En deze keer: bagagetips van Carlina. Hoe lang de reis ook duurt, haar tassen zijn altijd licht en netjes en toch heeft ze alles bij zich wat nodig is. Voor haar geen gezeul en gesjouw met zware tassen, geen verfrommelde en smoezelige kleding en geen overbodige spullen die ongebruikt weer mee naar huis gaan.


Mijn tips om mijn bagage (op een vliegreis) tot een minimum te beperken zijn:


In de grote bagagetas;
- Neem alleen dingen mee waarvan je 100% zeker weet dat je het gaat missen als je het thuislaat - Zorg dat alles in je grote bagagetas kan, ook je handbagage, in geval van nood.
- Vergeet accessoires! Nou oké dan, een zonnebril en een shawl.
- Neem geen jas mee, een fleecetrui is multifunctioneel, want die kun je ook perfect als kussen gebruiken.
- Neem geen bergschoenen mee, áls het geen specifieke bergbeklimreis is, goede gympen met goed profiel zijn ook prima wandelschoenen en nemen veel minder ruimte in. Neem je ze mee in je grote bagagetas, stop ze dan vol met sokken en onderbroeken.
- Daarnaast slippers, gewoon slippers!
- Reken voor elke week dat je weggaat ca 2-3 shirts. Maar hoe lang je ook weggaat, meer dan 5-7 heb je écht nooit nodig! Shirts zonder mouwen nemen helemaal weinig ruimte in beslag.
- Reken voor elke week 2 korte broeken/rokjes. Naar een warme bestemming maximaal 1 lange.
- Neem een klein pakje handwasmiddel mee en was elk weekend de hoognodige dingen (dan sta je minstens 1.5 dag stil, dus alle tijd!)
- Neem geen enorme reisapotheek mee, alleen het hoognodige. Pleisters, verband, deppers, 1 strip paracetamol, diarreeremmers... Een mitella is zelden nodig en mocht het toch nodig zijn dan kun je bijvoorbeeld ook een sjaal gebruiken.
- reken voor elke week 1 handdoek, aan het eind van de week gewoon wassen.
- Gooi niet alles los in je tas, verpak alles in plastic tassen en rol ze stevig op, kleding bij kleding. Een tas om je toilettas kan ook geen kwaad. Losse flodders: onthou waar je wat hebt gelaten, scheelt een hoop zoekwerk.


In de toilettas:
- Schaf een oprolbaar geval (in de ANWB-winkel bijvoorbeeld) aan met een ophanghaak, heb je enorm veel gemak van!
- Miniflacons voor shampoo en zeep, tandpasta, deo etc. desnoods 2 van elk, is nog altijd minder ruimte dan allemaal grote flessen. Met 1 miniflacon zeep doe je ca 3 weken! (als je zo 'n waspuff gebruikt).
- Neem al helemaal geen katoenen washanden mee! Koop een scrubhandschoen of puff, herbruikbaar, droogt binnen no time en sopt lekker.
- Tandenborstels hebben ze ook in reisuitvoering.


In de handbagage:
- Neem je boeken mee, koop dan een pocketboek.
- Je toilettas in je handbagage is altijd handig. Wel alle vloeistoffen bij elkaar houden! nagelknippers, vijltjes en scheermesjes wel in je bagagetas houden.
- Een schone onderbroek en geschikte kleding voor in het land van bestemming, voor geval je tas niet aankomt... Loop je niet te puffen in een lange jeans.
- Camera.


Thanx, Carlina!

E.

Foto: Spitskoppe, Namibië - gemaakt door Rick

Geen opmerkingen: